Kierros Nuuksion juhlapaikoissa

Terveisiä sohvannurkasta! Täällä sitä fiilistellään hiljaisuutta ja himmeitä valoja. Olen aivan valtavan innoissani siitä, että tiedossa on loma, jolloin ei tarvitse a) kirjoittaa gradua b) hakea töitä c) säntäillä joka suuntaan jouluvalmistelujen merkeissä. (Kohta C on seurausta perheeni uudesta lahjapolitiikasta ja siitä, etten enää ole mukana jouluisin hyperaktivoituvassa kuorossa). On ollut upea huomata, miten erilaiselta lähestyvä joulu näin tuntuu. Olen omaksi ilokseni kuunnellut joululauluja sen sijaan, että saisin niistä päänsärkyä kaupoissa. Olen ehtinyt paistella joulutorttuja hetken mielijohteesta ja tänään sovin extempore afterit parin kaverini kanssa. Ennen joulua! Ihan käsittämättömän kivan tuntuista! Pitää pitää tämä mielessä sitten, kun häät lähestyvät. Ainakin tämän kokemuksen perusteella kiire ja kireys ovat seurausta valinnoista -olivat ne sitten omia tai muiden mieliksi tehtyjä.

Mutta asiaan! Kävimme tosiaan tällä viikolla katsastamassa kaksi eri juhlatilavaihtoehtoa Nuuksiossa. Suunnitteilla olisi vielä mennä sunnuntaiaamuna brunssille vaihtoehtojemme joukossa olevaan hotelliin. Vaikkei tämä toteutuisikaan, voi kuitenkin sanoa, että nämä kaksi visiittiä selkeyttivät kovasti hakemaamme tyyliä.

Ensimmäinen kohteemme oli Nuuksionmaja. Halusimme erityisesti nähdä, haittaisiko se,  että kaikki vieraat eivät mahtuisi samaan tilaan. Tiloja yhdistävä aukko on kuitenkin niin laaja, että ainakaan minun mielestäni ongelmaa ei ole. Kihlattunikaan ei ollut tästä huolissaan: hänen kaveriporukkansa oli kerran häissä eri tilassa kuin suurin osa juhlakansasta, ja ”sikaosasto” tykkäsi kovasti, kuin sai puhua törkyjä ihan vapaasti. Krhm, mielenkiintoista! Mutta jos sulholle käy, niin mikä ettei. Tosin Nuuksionmajan kohdalla tästä ei  kenenkään tarvitse kantaa huolta, sillä morsiuspari kyllä olisi hyvin näköyhteydessä kaikkiin tiloihin.

Itse pidin Nuuksionmajassa erityisesti mukavasta terassista ja vieressä virtaavasta joesta, jonka törmällä saisi varmasti hyviä kuvia. Piha-alueella on myös sauna, josta voisi hyvinkin olla iloa tilaa edellispäivänä koristelevalle porukalle. Hieman yllätyin paikalle saapuessamme, miten lähellä tila oli asutusta (tätä ei netin kuvista voi päätellä), koska kuvittelin sen olevan ihan metsän keskellä 😀 Mutta häiritsevän lähellä viereiset talot eivät kuitenkaan ole.

Täytyy vielä erikseen kehua tilan pitopalvelusta vastaavaa Esaa! Nettisivuilla on todella hyvin tietoja, esittelyajankohta järjestyi vaivattomasti ja hän osasi kertoa monta asiaa jo ennen kuin huomasin niitä edes kysyä. Toiset kehut kuuluvat paikan hintatasolle: vuokra on muistaakseni 590 € koko viikonlopulta, ja yläkerrassa voi yöpyä monta seuruetta hintaan 20 € per hlö. Näiden seikkojen ja itse rakennuksen viehättävyyden vuoksi tila on varmasti moniin häihin mitä parhain! Suosittelen lämpimästi tutustumiskäyntiä! 🙂 Näillä näkymin tästä ei kuitenkaan tule meidän juhlatilaamme, sillä sulhasta vaivasi tarve pienelle pintaremontille. Minulle tämä olisi ollut riittävän hyvä vaihtoehto, mutta sulhanen sanoi osuvasti, että jos mahdolliset harmistuksen aiheet ovat minimoitavissa, kannattaa se tehdä.

Nuuksionmaja puhelimellani ikuistettuna

Toinen kohteemme oli Hotelli Lepolampi. Iloksemme voin sanoa, että tässä oli paikka, joka voisi jopa sopia meille! Vastaanotto oli täälläkin ystävällinen. Paikan vahvuuksia ovat ehdottomasti heti ravintolan vierestä aukeava lampimaisema ja viihtyisä piha-alue. Tila itsessään näytti mielestäni paremmalta kuin netin kuvissa ja kaikki oli oikein siistiä. Mukava tieto oli myös se, että baari on aivan normaalihintainen eikä kiskoisi juhlavierailta ja meiltä hävyttömän kalliita hintoja. Täällä voisimme hyvinkin juhlia yöhön asti, kömpiä sänkyyn ja aamulla vielä syödä ehkä aamupalaa yhdessä hotellissa yöpyneiden vieraiden kanssa. Se olisi huippukivaa! Saisi kunnon hääviikonlopun.

Tämän vaihtoehdon löytyminen toi mukavasti konkretiaa budjettilaskelmiimme. Jos menisimme täällä naimisiin, olisi kulu meidän 110-120 henkilön vierasmäärällämme noin 9100 €. Tämä summa pitää sisällään ruoan, juomat (alkumalja, ruokaviinit ja kahvi-avec) ja muut hotellin puolesta hoituvat palvelut, kuten siivouksen. Nyt meillä on siis hyvä benchmarkki, johon verrata muita paikkoja. Ovatko ne hinnaltaan ja tunnelmaltaan parempi yhtälö kuin Lepolampi? Vielä ei voi tietää, mutta mukavaa, että tämä potentiaalinen vaihtoehto on olemassa 🙂

Samaan hengenvetoon täytyy jälleen mainita, että kyllä tuo budjettihomma vähän hirvittää. Tuntuu, että jauhan näistä paikoista ja rahanmenosta joka postauksessa, mutta en voi sille mitään. Aion ehdottomasti tarttua edullisempaan vaihtoehtoon, jos tunnelmaltaan sopiva suinkin vaan löytyy. Lepolammen myötä tunnelin päässä on hieman valoa, mutta silti jotenkin tuntuu, että taas ollaan lähtöruudussa.

Yksi potentiaalinen paikka erityisesti sulhasen mielestä tuntuu olevan Kytäjän juhlatila Hyvinkäällä. Tarkkoja paikasta muodostuvia kuluja en vielä tiedä, mutta meidän oletuslaskelmillamme tila, pitopalvelu sekä omat juomat kustantaisivat 10 700 €. Enemmän rahaa ja vaivaa kuin Lepolammella, mutta sulhanen ei olisi tästä harmissaan, sillä hänestä olisi ilo saada tarjota koko illan alkoholit vieraillemme. Itselleni alkoholi ei ole mikään sydämen asia, joten minulla ei ole tästä vahvaa mielipidettä.

Mitä siis seuraavaksi?

 1. Käydään katsastamassa Hotel Rantapuisto brunssin merkeissä. Tämä vaihtoehto saattaa olla hieman Lepolampea kalliimpi mutta silti mielenkiintoinen.
 2. Selvitellään lisää Kytäjän juhlatilasta ja sovitaan sinne treffit tammikuulle.
 3. Sovitaan treffit Söderkullan kartanoon.
 4. Laitoin viestiä Karhusaaren taidekekukseen, että mahtuisiko sinne mitenkään yli 100 vierasta. Odotellaan vastausta peukut pystyssä!
 5. Googlaus tuotti tänään tulosta, ja löysin Villa Åhlberg -juhlatilan. Tätä pitää tutkailla lisää ja sopia mahdollisesti treffit. Täytyy katsoa, puhuttelevatko paikan kuvat sulhoa.
 6. Toinen googlailun tulos oli Juhlatila Lyydia. Tämäkin vaatii lisätutkimusta ja mahdollisien treffien sopimisen tammikuulle.
 7. Tutki lisää Porvoon Vanhaa Navettaa.
 8. Aja Wanhan Bäckbyn ohi. Onko se sittenkään liian lähellä asutusta?
 9. Googlataan lisää ja otetaan vinkkejä vastaan! Saa laittaa viestiä! 🙂 Speksit: 100-120 hlö, pk-seutu mutta Uusimaa muutenkin käy, vehreä yksityinen ympäristö, omat juomat plussaa, yhtenäinen tila plussaa, yöpymismahdollisuus paikan päällä plussaa, koko viikonlopun vuokrausmahdollisuus plussaa, musiikki sallittu yömyöhään plussaa.

Omasta mielestäni en ole vaatimassa kuuta taivaalta, mutta kyllä tämä etsintä on yllättävän haastavaa! En tiedä, kuinka monen postauksen edestä tämä aihe jaksaa kiinnostaa teitä lukijoita, mutta toivottavasti olette kärsivällisiä! Yritän itsekin olla. Olen kuitenkin saanut todella paljon ideoita juhlapaikan suhteen muilta bloggareilta, joten elän toivossa, että joku voisi hyötyä näistä mainitsemistani vaihtoehdoista joku päivä.

Sellaiset juhlatilavaihtoehdot siis Nuuksiossa! Kesälle 2020 mahtuu vielä hyvin varauksia, mutta niiden suhteen ei kuulemma kannata viivytellä.

Siltä varalta, että en enää tietokoneen äärelle päädy, haluan toivottaa teille kaikille jo nyt oikein ihanaa ja rauhallista joulua! ❤

Kiitos, että olen saanut jakaa kirjoittamisen riemua ja häähumua(-stressiä?) kanssanne.

T. K

P.S. Minulla on ollut sellainen mielikuva, että sulhasilla ei aina ole paljoakaan mielipiteitä häihin liittyvistä asioista. Minun sulhoni kohdalla tätä ongelmaa ei vaikuta olevan! 😀

 

2 vastausta artikkeliin “Kierros Nuuksion juhlapaikoissa

 1. Heips! Voi olla, että olet listani jo löytänyt, mutta jos et, linkkaan yhden tekstini juhlatiloista, jonka kautta pääset katsomaan tekemääni listaa pääkaupunkiseudun juhlatiloista. Meillä oli aika lailla samat kriteerit etsinnöille, joskin vähän pienempi ihmismäärä. Lähes kaikki paikat kuitenkin vetävät sen 120 ihmistä. Saa kysellä lisää jostain paikasta. 🙂 Tsemppiä metsästykseen! https://keltainenrakkaus.blogspot.com/2017/12/tietopaketti-juhlatiloista.html

  Liked by 1 henkilö

 2. Moi Iira! Taisin törmätä listaasi joskus ihan ensimmäisillä googlauksillani kesällä, ja se on kyllä ihan huippu! Pitää selata se uudestaan läpi ajatuksella 🙂 Kiitos muistutuksesta ja tsempeistä ja ihanaa joulua! 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s