Keitä vieraslistallamme on?

Meidän hääsuunnittelumme alkoi alustavan vieraslistan hahmottelemisesta, sillä se vaikuttaisi suuresti ensimmäisenä tehtäviin päätöksiin, kuten juhlapaikan valintaan ja budjetin hahmotteluun. Olen kirjoitellut useassa yhteydessä (esim. täällä) siitä, että oma kutsuttavien joukkomme on mielestäni isohko, mutta en ole avannut sitä sen tarkemmin.   Hauska palata vähän ajassa taaksepäin ja miettiä, minkälaisen seurueen kanssa saamme kunnian viettää hääjuhlaamme!

bench-blur-bokeh-1082024.jpg
Kuva pexelsistä, kuvaajana Jeremy Wong

Itse olisin voinut harkita häitä hyvin pienellä ydinjoukolla, mikä tarkoittaisi oikeasti perheitämme ja aivan lähimpiä ystäviä. Eli esimerkiksi lukiokaveriporukastani olisin kutsunut vain sen, jota näen kaikista eniten. Sulhanen ei kuitenkaan tällaisesta innostunut eikä se itsellenikään mikään ihanne olisi ollut, joten homma lähti paisumaan.  Ainut haitta tästä on oikeastaan samaan tahtiin paisuva budjetti, mutta kun päätös tehtiin, tehtiin myös toteutettavissa oleva säästösuunnitelma. Hieman huolestuttaa, ehdimmekö seurustella kaikkien kanssa, mutta onneksi esim. siirtymää kirkolta hääpaikalle ei meillä ole, joten saamme juhlittua maksimipituudella.

Itse kutsun seuraavat henkilöt:

 • perheeni, sisarukset puolisoineen ja siskontyttö – 9
 • isovanhemmat – 2-4 (riippuen terveydestä)
 • kummit lapsineen – 6
 • isotätejä – 2-4 (riippuu terveydestä ja siitä, kutsutaanko kaikki vai vaan läheisimmät)
 • lapsuudenystäviä – 3 (puolisoita? +2)
 • yliopistokaverit puolisoineen – 6
 • lukiokaverit – 6 (puolisoita? +1-6?)
 • vaihtokaverit – 3 (puolisoita? +2)
 • työkaverit – 2 (vaiko 3?)
 • kaverit Ranskan ajoilta – 3 (avecit? Hmm.)
 • bändikaverit 7

Ilman kysymysmerkkihenkilöitä minun vieraitani on 31. Kysymysmerkkien kutsuminen on kyllä erittäin todennäköistä ja karsiminen tapahtuu ehkä vieraista aveceista. Kysymysmerkkien kanssa minun vierasmääräni on enemmän tai vähemmän yli 50 riippuen laskutavasta.

Sulhasen lista on tällainen:

 • perheenjäsenet puolisoineen 7
 • isovanhemmat 2
 • sisarpuolet puolisoineen 4
 • kummit perheineen 5
 • sukulaisia 11 (puolisoita? +3)
 • nuoruuden kaverit puolisoineen 7 (vaiko isompi joukko? +7)
 • yliopistokaverit puolisoineen 8
 • muut kaverit 4

Ilman kysymysmerkkejä sulhasen vieraita on 41 ja kysymysmerkkien kanssa 51.

Pitää myös muistaa, että myös me ja valokuvaaja olemme mukana juhlassa eli ruokittavia suita on vielä 3 tätä enemmän. Jos jotain tämä pyörittely osoitti, niin sen, että tämä pohdinta ei vielä kyllä ole lähelläkään valmista! Puolessatoista vuodessa osan vieraista terveys voi heiketä, osa voi erota tai alkaa seurustella. Ja ties mihin huipputyyppeihin saammekaan vielä tutustua!

Monet lähtevät karsimaan vieraslistaa sukulaisista, mutta meidän listamme kohdalla tätä ei voi enää tehdä. Listalla ei juuri ole sukulaisia, joiden kanssa en olisi aktiivisesti yhteydessä. Sulhasen sukulaiset koostuvat serkuista, joiden kanssa hän oli lapsena paljon tekemisissä. Epäselvää on, kutsutaanko heidän puolisojaan, sillä heistä on meille tuttuja vain osa. Ei siis 11 sukulaista ja 11 puolisoa, vaan 11 sukulaista ja ehkä 3 puolisoa. Älkää kysykö, mikä logiikka tämän taustalla on 😀 Fiilispohjalla mennään!

Sama pätee esimerkiksi lukiokavereihini: yhden puoliso on minusta tosi hyvä tyyppi, osaa en tunne yhtään. Katsotaan lähempänä keihin olemme tutustuneet paremmin. En pidä mahdottomana, että kaveriporukoita kutsuisi ilman aveceja: tuntevathan saman porukan jäsenet kuitenkin toisensa ja saavat varmasti tuttua seuraa. Toisaalta häihin meneminen pariskuntana on aina mukavaa, vähän kuin treffi-ilta. Hmm! Joidenkin kavereideni kohdalla on itsestään selvää, että puolisot kutsutaan, koska vietämme paljon iltoja yhdessä isolla porukalla.

Juhlapaikkaamme mahtuu onneksi 130 henkilöä, joten liikkumavaraa on. Tila ei myöskään näytä hassulta, jos vierasmäärä jääkin pienemmäksi. (Heh, nuo listan numerot eivät varmastikaan sano teille yhtään mitään! Pahoittelut siitä! Itselleni tästä oli kuitenkin hyötyä 🙂 )

Olisipa ollut kiva kirjoittaa, että päätimme vieraslistan tällä ja tällä kriteerillä! Meidän häidemme kohdalla ne loistavat kyllä poissaolollaan ja päätöksiä tullaan tekemään hyvinkin tilannekohtaisesti. Positiivista on se, että olemme varautuneet isoon joukkoon ja isoimmallakin vierasmääräskenaariolla häidemme toteuttaminen on mahdollista.

Pohdinta siis jatkuu! Ei voi muuta sanoa kuin että sekava homma, mutta hyvä tästä tulee ❤

T. K

2 vastausta artikkeliin “Keitä vieraslistallamme on?

 1. Fiilispohjalta kutsumisessa on ainakin se hyvä puoli, että häihinne tulee juuri ne tyypit joiden te haluatte olevan siellä 🙂 Me teimme niin, että laadimme ensin vieraslistan ja sen jälkeen aloimme kartoittamaan sille joukolle sopivaa juhlatilaa. Toki olimme siinä mielessä onnekkaassa asemassa, että meillä kummallakin on pieni ja tiivis lähisuku, joten vieraslistan tekeminen oli helppoa niin sukulaisten kuin kavereiden osalta.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s