Vinkki pianomusiikiksi kirkkoon

Sulhanen tekee jälleen pitkää päivää, mutta ei se mitään: se tarkoittaa, että voin soittaa pianoa häiritsemättä ketään!

Päässäni soi tänään melodia norjalaissäveltäjä Edvard Griegin teoksesta Erotikk, jota olen joskus soittanut aktiivisempina soittovuosinani. Kaivoin nuotin esiin, ja siinä soitellessa juolahti mieleeni, että tässäpä ihanan valoisa kappale kirkkoon soitettavaksi! Ei ehkä sisääntuloon, mutta myöhempänä ohjelmanumerona. Nimi ei ehkä kirkkoon täysin sovi, mutta ohjelmalehtiseen voi hyvin kirjoittaa myös Opus 43 Nro 5.

Mikäli pääset tästä kätevästi Spotifyhin, suosittelen tutustumaan Einar Steen-Nøklebergin versioon. Myös YouTubessa on lukuisia versiointeja tästä teoksesta. Hitaamman esimerkin voi kuunnella täällä ja nopeamman täällä. Näistä kuulee myös hyvin, miten erilaisia pianistit ovatkaan! Ensimmäisen linkin versio on rauhallinen ja toisen taas leikkisä. Itseäni eniten viehättää kyllä Einar Steen-Nøklebergin versio.

Tämä onkin mielenkiintoista pohdintaa! Eipä tosiaan ole mitään takeita, että suosikkiteoksenne tulisi soitettua juuri sillä tavalla, johon korvanne on ehkä ehtinyt tottua. Onneksi elävä musiikki on aina kiehtovaa, eikä pieniin taiteellisiin eroavaisuuksiin rakkauspilvessä taida edes kiinnittää huomiota.

Hmm, tulisikohan mieleeni jotain muita lämpöisiä ja iloisia kappaleita, jotka voisivat soveltua kirkkoon? Meillä kyseinen vihkipaikka ei ole käytössä ja suunnitteilla on vihkiminen ulkosalla, joten itse tuskin pääsemme pianomusiikista vihkimisen yhteydessä nauttimaan. Pitää muistaa jakaa teille, mikäli ihastuttavia tapauksia tulee lisää vastaan!

Aiemmin lukemissani blogeissa on monesti tuskailtu kirkkomusiikin tai häätanssikappaleen valinnan vaikeudesta. Ymmärrän täysin! Itselläni ainakin valinnat ovat hyvin selkeitä: joko rakastan jotain biisiä tai sitten en. Tunne tulee täysin luonnostaan ja spontaanisti. En osaa kuvitella itseäni istumaan alas, kahlaamaan biisejä läpi ja toteamaan, että no niin, eiköhän se ollut tämä neljästoista vaihtoehto tässä!

Toivottavasti tämä vinkki oli jollekulle hyödyksi tai ainakin sysäsi etsintää oikeaan suuntaan! ❤

T. K

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s