Siviilivihkiminen ulkona: mitkä ovat kätevimmät koristeet?

Heissan!

Olen jostain syystä hypähtänyt tässä viime viikkoina paljon konkreettisemman haaveilun tasolle (esim. idea kutsuista on syntynyt). Uusin vaihe näissä pohdinnoissa on liittynyt vihkiseremoniaan. Mainitsin sulhaselle, että sen aikana voisi lausua suosikkirunoni, minkä seurauksena hän kaivoi esiin itseään miellyttävän tekstin Staminan sanoitusten joukosta. Aihe jäi pyörimään mieleeni, ja eilen vietinkin pitkän aikaa Pinterestissä pohtien, miten vihkipaikkaamme voisi koristella.

Meille tulee siis siviilivihkiminen ja mieluusti ulkona. Koska Suomen kesä on mitä on, pitää kuitenkin varautua siihen, että koko homma joudutaankin siirtämään sisätiloihin ja mahdollisesti vielä todella nopealla aikataululla. Mitkä koristeet toimisivat myös sisällä? Vai pitäisikö sinne suunnitella ihan oma juttunsa ja ulos omansa? Hmm. Lisäksi viimeisimmässä budjettikeskustelussamme, tulimme siihen tulokseen, että niin lyhyeen toimitukseen kuin mitä siviilivihkiminen todellisuudessa on ei välttämättä kannata upottaa suuria summia rahaa. Miten siis tuoda vihkipaikkaan juhlan tuntua ilman suuria kustannuksia?

Kirkkoasetelman puuttuminen mahdollistaisi vaikka mitä, esimerkiksi asettumisen piiriin, mutta jostain syystä tällainen perinteinen ”käytävää” pitkin astelu tuntuu silti olennaiselta. Tuolia emme ajatelleet juurikaan paikalle roudata. Niiden väliin muodostuisi käytävä aika luonnollisesti, mutta toimituksen kestäessä pari minuuttia ei kymmenien tuolien kanniskelu taida olla vaivan väärti.

Pinterest on tulvillaan kuvia ”käytävän” koristelemisesta terälehdillä. Valtava määrä terälehtiä vaatii myös valtavan määrän kukkia, mikä vaikuttaa sekä rahallisesti että ekologisesti vähän hölmöltä. Milloinkohan terälehdet rohkenisi käydä heittelemässä siten, ettei tuuli ehtisi puhaltaa niitä ympäriinsä ennen seremonian alkua? Tämän vuoksi en pidä terälehtiä meille soveltuvana vaihtoehtona.

Toinen paljon käytetty tapa näyttää olevan lyhtyjen hyödyntäminen. Tästä tykkäisin paljonkin, mutta meidät tullaan toivottavasti vihkimään keskellä kirkasta päivää, mikä vähän himmentää tämän suunnitelman lumoa.

Mikäli vanhemmillani on vielä iso röykkiö sellaisia koristeasetelmiin tarkoitettuja kiviä pihallaan, voisi niitä hyödyntää kulkuväylän merkitsemiseen. Toki niissäkin on kanniskelua, joten ihan vieriviereen niitä ei voisi asetella.

Ehkä kivien väliin tai viereen voisi asetella muutaman isomman ja painavamman kukan, kuten vaikka gerberan samaan tyyliin kuin alla olevassa kuvassa? Hmm! Tämä olisi kohtuullisen harmiton toteuttaa, vaikka sataisikin: kivet voisi jättää autoon ja muutamat kukat käyttää sisätilojen koristamiseen.

483af8f7970994c857ec92dfb3318612
Kuva osoitteesta http://www.himisspuff.com/outdoor-wedding-aisles/2/
a9e89113d98eac06eaa0f0e0286748a2
Kuva osoitteesta https://www.southernbrideandgroom.com/fall-diy-wedding-ideas-matthews-house/

Toinen vaihtoehto käytävän merkitsemiseen voisi olla tämä. Tiedän äitini ostavan joka tapauksessa tämän tyylisiä kasveja pihan ja parvekkeen koristukseksi, joten ehkä ne voisi pyytää lainaan viikonlopuksi. Uskoisin, että saisin myös mummoni ja anoppikokelaan valjastettua tähän tehtävään. Sikäli kiva toteutus, että mitään varsinaisesti ylimääräistä ei tarvitsisi hankkia. Sateen yllättäessä nämä voisivat hyvin koristaa vaikka juhlapaikan sisäänkäyntiä.

Entäs sitten itse polun päässä oleva niin sanottu alttari? Itse pidin aluksi vihkikaaren vuokraamista tai rakentamista varteenotettavana vaihtoehtona, mutta ehkä tämäkään kulu tai vaiva ei ole tarpeen. Juhlapaikallamme on paljon mäntyjä, joiden väliin voi helposti vetää liinat (tiedättehän, sellaiset esim. peräkärryissä käytettävät). Tai voimme toki hyödyntää vihkimiseen vaikka lammen rannalla olevaa laituria! Tätä pitää ehdottomasti pohtia kesän aikana, kun pistäydymme juhlapaikallamme.

Mikäili päädymme hyödyntämään mäntyjä, saisi niiden väliin roikkumaan käytännössä mitä vain, kuten vaikka kevyttä kangasta tai kukkaköynnöksiä. Tämän suunnitelman ainut huono puoli on heikko siirrettävyys sisätiloihin.

ae1f4494e66d7fe3dbe7a98524f338c8
Kuva osoitteesta https://craftriver.com/diy-wedding-arbor/

Sitten minulle tuli vastaan tällaisia narussa roikkuvia pulloja ja purkkeja. Aika kiva! Ei ehkä massiivisen näyttävä, mutta nämä saisi siirrettyä tarpeen vaatiessa myös sisälle. Ehkä jopa roikkumaan, sillä juhlatilassa on kattoparruja. Pientä narunäpertelyä tämä kyllä vaatisi sekä sopivien pullojen keräilemistä.

2a7bca7d869586ef223173367b5bc515
Kuva osoitteesta https://www.weddingideasmag.com/victoria-and-richard-had-a-stunning-scottish-wedding-with-a-rustic-summer-fete-theme/

Pakko kyllä myöntää, että kaikista käytännön pohdinnoistani huolimatta myös alla oleva asetelma miellyttää silmääni.

58597a9294e86b93f0f7af19fc00b1cc
Kuva osoitteesta https://e3dniger.org/90-wood-flower-bouquet-ideas-for-your-wedding/

Tässä toteutuksessa ei ole muita huonoja puolia kuin se, että sateen yllättäessä pölkyt jäisivät todennäköisesti hyödyntämättä. Ihan noin massiivisia runkoja en myöskään taida saada käsiini. Mutta kätevä idea ja varmasti tyylikäs vaikka muutaman ison valkoisen ruusun kanssa! Illalla tähän voisi saada lyhtyjen kanssa tunnelmallisen kuvausspotin. Ah olisipa kiva laittaa tähän viereen seremonian jälkeen itämainen matto ja vanha nojatuoli!

Mikäli vihkiminen tosiaan tapahtuisi sisällä, luulen, että joudumme pitämään sen jonkun ruokapöydän edustalla. Mielessäni kävi, että pöydälle voisi asetella äitini ison kokoelman näitä Iittalan kynttilänjalkoja eri korkuisina laivastonsinisillä tai burgundinpunaisilla kynttilöillä varustettuna. Jos ulkona riehuisi kunnon ukkosmyrsky, voisi tämä olla suorastaan dramaattinen tausta!

Näyttökuva 2019-4-10 kello 20.45.33

Näiden roudaaminen paikalle varuiksi tuskin haittaisi mitään: päinvastoin, ne voisi asetella joka tapauksessa kattauksen joukkoon.

Tällaisia pohdintoja tässä vaiheessa! Olisiko teillä jakaa jotain käteviä vinkkejä? Ulkona vihkimiseen liittyy paljon muitakin puolia kuin vain visuaalisuus, kuten esimerkiksi äänentoisto, mutta niistä lisää myöhemmin.

Kivaa iltaa kaikille!

 

T. K

2 vastausta artikkeliin “Siviilivihkiminen ulkona: mitkä ovat kätevimmät koristeet?

  1. Kavereideni häissä ”alttarille” eli puun alla sijaitsevalle vihkipaikalle asteltiin räsymattoa pitkin, mikä oli hauska idea! Eli käytävän voisi toteuttaa vaikka useamman räsymaton avulla, mikäli niitä lähipiiristä löytyy, jos tällainen on omaa silmää miellyttävä ratkaisu. Meille se ei ehkä sopisi. Uskon, että jos paikka on jollakin tavalla luonnonläheinen, ihan luonto itsessään toimii jo sopivana koristeena.

    Tykkää

    1. Maton päällä voisi ehkä olla helpompi kävellä kuin nurmikon 🙂 Totta tuo, mitä sanot luonnosta! Peukut pystyyn, että laituri osoittautuisi käteväksi paikaksi niin pääsisimme veden äärelle.

      Tykkää

Jätä kommentti