Opit talteen: mitä häitään jo viettäneet olisivat tehneet toisin?

Aurinkoista pääsiäistä! Kirjoittelen tätä postausta mökiltä käsin, ja ai että on ihana katsahtaa ulos ja nähdä männikköä ja minä hetkenä hyvänsä jäistä vapautuva järvi.

Mielessäni on hiljattain pyörinyt, miten pyrkiä varmistamaan, ettei jokin helposti hanskattavissa oleva asia pääsisi aiheuttamaan hankaluuksia juhlapäivään. Luonnollisesti on paljon asioita, joille ei mahda mitään ja jotka pitää vain kuitata huumorilla. Ajattelin kuitenkin tehdä sekä itseäni että teitä lukijoita varten pienen katsauksen siitä, mitä häitään jo tanssineet hääbloggaajat ovat halunneet jättää meille vinkeiksi.

Ehkä tavallista negatiivisemmissa tunnelmissa tällä kertaa siis, mutta monet lähteinä käytetyt hääbloggaajat ovat korostaneet, että kokonaisuudessa eivät nämä asiat ole paljoa painaneet 🙂 Mutta koska ei vara venettä kaada, alla lista koottuja oppeja. Kiitos kaikille mainituille bloggaajille siitä, että avasitte häistänne myös tätä puolta! 🙂

blur-colorful-colourful-21492
Kuva pexelsistä, kuvaajana Bob Clark

Some people are worth melting for -blogin Salla listasi pieniä harmituksia, joista voi hyvin poimia pari vinkkiä omaan juhlaan. Kannatta muistaa tarkistaa, miten hyvin juhlapaikan netti toimii, sillä se voi vaikuttaa esim. musiikkin toistamiseen. Lisäksi Salla suosittelee tekemään listaukset siitä, minkälaisissa kokoonpanossa ryhmäkuvia otetaan, ettei jälkeenpäin joudu huomaamaan, että vaikkapa jokin tietty sukulaiskokoonpano jäi ikuistamatta.

Myös Marrasmorsian kävi häidensä jälkeen läpi pieniä harmituksia, kuten hajonnutta viehettä, ennen häätanssia väärään paikkaan nostettua helmaa ja toteuttamatta jäänyttä morsiamenryöstöä. Kaikki olettivat jonkun toisen tekevän sen suhteen aloitteen, joten ehkä oppina siis (ja tämä on minusta erittäin tärkeää myös työelämässä!) ettei kannata olettaa. (Marrasmorsian on muuten kirjoitellut häistään ahkerasti myös niiden jälkeen, kannattaa tutustua! 🙂 )

Myös Strictly Style -blogin Hanna on sivunnut hääkokemuksiaan blogissaan. Hän olisi tehnyt toisin nämä asiat: morsiusneidot saisivat valita mekkonsa vapaammin, kuvat otettaisiin rauhassa ennen vihkimistä ja myös videokuvaus tilattaisiin erityisesti puheiden tallentamisen vuoksi.

Bling-bling-morsian sanoo vuonna 2013 kirjoittamassaan blogissa, että ei tilaisi pukua Kiinasta, sillä sovitus on ensiarvoisen tärkeää.

Give me a ring! -blogin Emmi kirjoittaa, että tekisi toisin vain yhden asian. He olivat pyytäneet bändiä soittamaan muutaman perinteisen tanssilavabiisin vanhemman väen tanssihaluja silmällä pitäen, mutta heidän tanssijalkansa ei vipattanut ja tuon hetken tanssilattialla oli tyhjää. Tämä toki riippuu täysin hääseurueesta.

Always Yours -blogin Tanja kokosi vinkkejä hääaaton organisointiin. Suosittelen lämpimästi lukemaan! Tässä kuitenkin tiivistelmä: tee mahdollisimman paljon etukäteen, tee tavaroista yksityiskohtainen lista loppusijoituspaikkoineen, muistakaa syödä ja työnjako.

Hmm! Kun aloittelin tätä postausta, kuvittelin löytäväni tätä enemmän oppeja jaettavaksi. Jäiköhän minulta jokin vastaava postaus huomaamatta? Linkatkaa ihmeessä! Keskustelupalstoilta löytyy myös paljon ajatuksia tähän aiheeseen liittyen, mutta niiden purkaminen vaikutti vähän turhan massiiviselta tehtävältä näin lomatunnelmissa. Leppoisaa pääsiäistä teille kaikille!

T. K

 

 

4 vastausta artikkeliin “Opit talteen: mitä häitään jo viettäneet olisivat tehneet toisin?

 1. Tämä oli kyllä hyvä koonti 😊 itsekin olen saanut jo häitä viettäneiden morsianten blogeista sekä kavereilta paljon hyviä vinkkejä. Myös vieraana ollessa muiden häissä on ollut hyvä tilaisuus miettiä, että millaiset jutut omissa häissä toimisivat ja mitkä taas ei.

  Tykkää

  1. Se on kyllä totta, pitää pitää kesän häissä silmät auki! 🙂 Eri ihmisten kanssa jutellessa olen saanut kuvan, että tärkeimmät asiat ovat iloinen mieli ja riittävä ruoka, mutta jos on aikaa ja mahdollisuus suunnitella vähän pidemmälle niin mikseipä sitä tekisi 🙂

   Tykkää

 2. Minusta tämä oli oikein hyvä ja kattava koonti! Olen samaa mieltä, että ne tärkeimmät asiat ovat varmasti sellainen positiivinen asia ja perusasiat kuntoon. Itse olen kuitenkin niin fiilistelijä ja tykkään suunnitella asioita, että mietin, että haluan panostaa näihin häihin oikeasti paljon koska luultavasti menen naimisiin vain sen kerran elämässäni. 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s