Minne ja miten sovittelemaan morsiuspukuja?

Heipsan kaikki!

Vuoden 2020 morsiamet näyttävät ainakin blogien perusteella aktivoituneen ja suunnanneen sovittelemaan morsiuspukuja. Itsekin olen suunnitellut ryhtyväni mekon metsästykseen kesän aikana, joten luin esimerkiksi Venlan kirjoituksen suurella mielenkiinnolla ja päädyin pitkästä aikaa pyörimään eri liikkeiden kotisivuille. Samalla satuin huomaamaan, miten eri tavoin liikkeet sovittelun hoitavat. Alla pientä koostetta aiheesta! (Toim. huom. tutkailin vain itseäni kiinnostavia liikkeitä, joten lista ei kata läheskään kaikkea.)

 • Käytettyjen pukujen liike Lovebirds Helsingissä Tennispalatsin lähellä
  • ei varattuja sovitusaikoja eli liikkeeseen voi pistäytyä hetken mielijohteesta (kävelin tänään liikkeen ohi ja olisin ehkä jopa astunut sisään, ellei lämmin päivä olisi tehnyt oloani turhan nihkeäksi.)
  • sivuilla varoitetaan, että lauantaisin voi joutua hieman odottamaan
  • hyvä muistaa: ”Huomaathan kuitenkin, että hääpukuja tulee ja menee päivittäin, kuvia nettiin päivitämme sitä mukaa kun ehdimme!”
 • Niinatar Helsingissä Runeberginkadulla
  • Suomen mittakaavassa iso valikoima
  • Maksuttomista sovituskerroista kerrotaan seuraavaa: ”Tarjoamma kaksi ilmaista hääpukujen sovituskertaa sovitusspesialistin kanssa asiakkaillemme. Yhden sovituksen kesto on 1h ja mukaan voit ottaa 1-2 ystävää mukaan. Kolmas sovitus on jo maksullinen 15€/ kerta, tämä summa hyvitetään kuitenkin puvun oston yhteydessä. Toki jos mietit vain yhtä pukua, on meillä varattavissa myös yhden puvun maksuton sovitus 15min.”
  • Niinattareen on mahdollista myös varata pidempi, yksityisempi sessio isomman seurueen kanssa. Sitä kuvaillaan näin: ”Varattavissa on myös maksullinen VIP Lounge. Tämä on meidän suosituin sovitusaika, jonka kesto on 1,5h. Saat sinulle ja ystävillesi privaatti sovituksen tarjoiluineen.
   Lounge on arkisin 25€ lauantaisin 35€.”
 • Glamour Helsinki (Missä nettisivut? Google kyllä nostaa esiin Timman varaussivun ja lehtijutuista voi päätellä osoitteen olevan Museokatu, mutta jäin kaipaamaan virallisempaa tietolähdettä eli liikkeen omia nettisivuja.)
  • myös täältä on mahdollista varata yksityinen ja astetta elämyksellisempi puolentoistatunnin sovituskerta hintaan 30 €
 • White Dress eli tutummin Stockmannin yläkerta
  • sovitushuoneen voi varata itselle tunniksi
  • sunnuntaille on mahdollista varata ylellisempi sovituskerta tarjoiluineen peräti viiden hengen seurueelle hintaan 50 €
  • täällä minua kiinnostaa tällä hetkellä erityisesti Pronoviaksen puvut, ja hääsuunnittelun alkuvaiheissa tykästyin Wattersin pukuihin
 • Happy Road, Hyvinkää
  • erityisesti Maggie Sottero- ja Rebecca Ingram -pukuja
  • täältä myös käytettyjä pukuja
  • liike on avoinna vain ajanvarauksen mukaan
  • yksi sovitusaika on 60 minuuttia
 • Morsiuspukuliike Josefiina, Lahti
  • tännekin suositellaan varaamaan sovitusaika
  • yksinoikeudella Justin Alexanderin pukuja (tämä kiinnostaa todella paljon!) sekä esimerkiksi Pronoviaksen pukuja

Pahoittelut hieman hajanaisista tiedoista! Eri palveluntarjoajilla sattui olemaan eri painotuksia nettisivuillaan esiin nostamissaan asioissa, mikä näkyy koosteessani. Tiedän myös, että liikkeissä on eroja esimerkiksi kuvien ottamisen hyväksymisen suhteen, mutta sitä tietoa en suoraan nettisivuilta löytänyt.

Itselleni oli pieni järkytys tajuta, että kolmeen sovituskertaan saa helposti uppoamaan satasen! Nämä taitavat olla niitä hääbudjettien kuuluisia ”pieniä puroja”, joista kertyy lopulta iso summa.

Koska olen kovin tykästynyt Justin Alexanderin linjakkuuteen, ei Lahteen suuntaaminen ole millään muotoa poissuljettu vaihtoehto. Olen myös pohtinut puvun teettämistä, sillä teetetyn puvun voisi värjätä ja jatkokäyttää virallisemmissa lauluesityksissäni. Mutta jääkö silloin uupumaan se taianomainen ripaus morsiusfiilistä? Joka tapauksessa taidan pohjustaa pukuhommia varaamalla ajan jonnekin Helsingin isoista liikkeistä, tutustua vartalolleni sopiviin malleihin ja vasta sen jälkeen pohtia vakavammin, mitä oikein puvulta haluan.

Loppuun vielä kuva tämän päivän pukuihastuksestani! Hyvää yötä!

Näyttökuva 2019-6-4 kello 22.15.00
Pronoviaksen Morning 

T. K

2 vastausta artikkeliin “Minne ja miten sovittelemaan morsiuspukuja?

 1. Itsekin oon yllättynyt siitä miten iso summa noista maksullisista sovituksista kertyy loppujen lopuksi! Ja vieläkin tekisi mieli sovittelemaan lisää mekkoja kun luin tuon sun listauksen 🙈 Niin muuten, Glamourilla ei tosiaan ole omia nettisivuja vaan ne on yhteiset Glamour Lahden nettisivujen kanssa. Odotan innolla että pääsen lukemaan sun sovituskokemuksista!

  Tykkää

  1. Ahaa no se selittää, taisin googlailla nimenomaan ”glamour helsinki”, hyvä tietää! 🙂 Ymmärrän kyllä yksityissessioista veloittamisen, sillä toki henkilökunta on siinä varattuna ja muita kauppoja ei sillä hetkellä voi tehdä. Itselleni saattaisi kyllä tulla paineita löytää puku juuri siitä liikkeestä! Onneksi kaikkiin liikkeisiin pääsee myös perinteiseen tyyliin ilmaiseksi 🙂 Minä puolestani jään innolla odottelemaan, mihin mekkoon päädyt tuumaustaukosi jälkeen vai jatkuuko sovittelu! 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s