Hääkeikalla!

*Varoitus: tämä postaus sisältää hehkutusta bändistäni*

Hellurei!

Aika muistella parin viikon takaista lauantaita, jolloin bändini soitti ensimmäistä kertaa häissä! Ilta oli aivan käsittämättömän ihana ja häissä oli mieletön tunnelma hääparin iloisuuden ja avoimuuden ansiosta. Oli hienoa päästä täydentämään kokonaisuutta musisoinnillamme! Eilen vietimme bändiläisten kanssa karonkkaa, ja yksi laulajistamme sanoi: ”Haluan siihen iltaan takaisin, se oli niin ihana!”

Tässä hieman taustatietoja yhtyeestämme (en tiedä kiinnostaako teitä, mutta itselleni on mukavaa muistella yhteistä taivaltamme ❤ Jos olet kärsimätön lukija, skrollaa alas niin löydät yleistä tietoa bändeihin liittyen). Meitä on viisi laulavaa mimmiä ja neljä soittajaa, joista myös löytyy laulutaitoisia monitaitureita. Itse soitan laulamisen lisäksi joissain biiseissä koskettimia. Iso joukko laulajia tarkoittaa myös isoja stemmoja sekä mahdollisuutta esittää esimerkiksi Spice Girlsin ja Backstreet Boysin tuotantoa. Se tarkoittaa myös sitä, lavalla on iso joukko ystävyksiä pitämässä hauskaa, ja se tarttuu myös yleisöön.

Me olemme kaikki käyneet koulumme samassa kunnassa, ja olen tutustunut kaikkiin tyttöihin kuorossa/lauluyhtyeessä, johon liityimme teineinä. Lisäksi otimme kaikki pop-jazz-laulutunteja samalta opettajalta, joten olemme laulaneet harmonioita yhdessä jo pitkään. Kotikunnassamme pop-jazz-musiikin opiskelijoilla oli ja on yhä myös mielettömän hieno mahdollisuus olla mukana Razorblade-nimisessä koulukiertuebändissä. Se tarkoittaa sitä, että superosaavien opettajien johdolla treenataan usean viikonlopun ajan ohjelmistoa kuntoon, jota sitten keväällä esitetään kunnan kouluissa kolme päivää kestävällä kiertueella. Tarkoituksena on tutustuttaa koululaisia musiikkiin, jota he eivät arjessaan muuten tulisi kuulleeksi. Itse olen ollut mukana kerroilla, jolloin soitimme Beatleasia, Pink Floydia, Policea, U2:sta ja Queenia. Näitä ennen olin vielä mukana 80-lukua ja suomirockia sisältäneillä kiertueilla.

Bändimme soittajiin olemme tutustuneet tässä kiertuekokoonpanossa, ja tämän opintien kuulee kyllä, kun soitamme rockia. Lisäksi monet meistä ovat olleet musiikkilukioissa ja -linjoilla, muissa bändeissä ja kuoroissa. Kosketinsoittajamme on myös klassisen laulun kilpailuissa ja Kansallisoopperan kuorossa esiintynyt basso, mikä on mielettömän siistiä! Haaveilen, että hän laulaisi Romanssin vihkiseremoniassamme.

Vuonna 2017 olimme pisteessä, jossa kaikkien elämä oli ikään kuin tasaantunut. Vaihto-opinnot oli suoritettu ja opiskelu- ja työpaikatkin olivat jo tiedossa, eikä muuttoja ollut tiedossa. Monet nuoruuden yhtyeet hajoavat siinä vaiheessa, kun ihmiset lähtevät armeijaan ja opiskelemaan. Meillä tuo vaihe on jo takanapäin, ja saatoimme käynnistää tämän nykyisen bändiprojektimme. Iso jäsenmäärämme, joka sisältää myös muutamia vuorotyötä tekeviä ihmisiä, on vaatinut tiettyä kärsivällisyyttä harjoittelun suhteen. Pystymme nimittäin tyypillisesti pitämään vain yhdet treenit kuussa. Nyt aikaa on kuitenkin kulunut jo sen verran paljon, että meillä on kaksi 45 minuutin häihin sopivaa ohjelmistoa kasassa! Olipa mielettömän upeaa päästä todistamaan, miten näin pitkä työurakka konkretisoitui tanssiviksi ihmisiksi. Nimenkin saimme vihdoin päätettyä, joten saanko esitellä: The Aftershaves!

Miksaajamme ikuistama virallinen poseeraus

Jos haluatte yhdistää kasvot tähän tarinoitsijaan, voi minut bongata huitomasta kahdesta kuvasta vasemmalta 🙂 Kollaasin kuvat on ottanut Taika Lehtimäki, ja hänen taitojaan voi käydä ihastelemassa instatililtä @talepics_ 🙂

Sitten itse keikkakokemukseen! Olemme vuosien varrella keikkailleet lukuisissa yhtyeissä, mutta tämä oli ensimmäinen hääkeikkamme nimenomaan tällä kokoonpanolla. Täytyy sanoa, että se meni äärettömän hyvin! Paras palaute tuli morsiamelta, joka sanoi odottaneensa vanhempiensa korkeintaan naputtavan musiikin tahdissa pöytää. He olivatkin intoutuneet joraaman ihan tosissaan! 🙂

Suuri osatekijä tässä onnistumisessa oli juhlakansan iloisuus: he jaksoivat tanssia koko illan ja lähtivät rohkeasti mukaan esimerkiksi illan ensimmäiseen ja viimeiseen letkajenkkaan. Yksi mielettömän hauskoista hetkistä oli sulhasen ystävän ilmeisesti ex tempore keksimä nopea morsiamen ryöstö. Hän kysäisi soittajiltamme, että irtoaisiko räpin taustalle biittiä, ja irtosihan sitä! Sulhanen sai sitten improvisoiden räpäten hankkia vaimonsa takaisin sulhasen ystävän toimiessa tuplaajana. Ai että oli hauskaa!

Juuri tällaiset hetket ovat hyvä syy hankkia häihin nimenomaan bändi. Ammattitaitoisilla muusikoilla on kyky sopeutua moniin tilanteisiin. En kuitenkaan suosittele bilebändiä kaikille: jos kaveriporukkanne ei esimerkiksi ole koskaan viihtynyt klubien tanssilattialla tai festareilla tamppaamassa, on melko epätodennäiköistä, että niin kävisi yhtäkkiä häissäkään.

Päivän aikataulut on syytä miettiä tarkkaan myös bändin näkökulmasta: ei ole kivaa, jos vieraat eivät ole ehtineet vaihtaa missään välissä rauhassa kuulumisia ja desibelien noustessa siirtyisivät pihalle puhumaan. Rohkeasti vain startti tarpeeksi myöhäiseksi! Illan pimenevinä tunteina bändi on juuri se elementti, joka saa ihmiset jaksamaan vaikka tavallisina iltoina väsymys painaisikin jo silmiä.

Kannattaa myös tutustua bändien ohjelmistoihin ja miettiä, mikä sopii juuri teidän vieraillenne. Me pyrimme valitsemaan tuttuja teoksia kaikilta vuosikymmeniltä, niin jokaiselle on jotakin. Toki myöhäisillassa painottuvat sitten kunnon biletykitykset 🙂 Käytännössä tämä tarkoittaa Beatlesia, Elvistä, Queenia, Totoa, Princeä, Kaija Koota, Nylon Beatia, Bruno Marsia…

Törmäsin tänään tällaiseen sivuun, joka opastaa tarjouspyynnön tekemiseen. Kannattaa myös tutustua Buukkaa bändi -sivustoon.

Loppuun vielä kaupallinen tiedote 🙂

Mikäli haluat ottaa meihin yhteyttä, käy se osoitteen theaftershaves@gmail.com kautta. Meidät löytää myös instagramista nimellä @theaftershaves. Keikkavideoissamme näkyy paljon juhlakansaa, joten en niitä tässä jaa, mutta jos uteliaisuus heräsi voin hyvin koostaa pieniä klippejä. 🙂 (Tiedän, että verkkosivut olisivat myöskin bändejä etsiville hyödyksi, mutta niitä meillä ei ikävä kyllä vielä ole…)

Syksyn suunnitelmissamme on järjestää iso konsertti, josta saamme hyvää esittelymateriaalia mahdollisille kiinnostuneille. Maltan tuskin odottaa, että pääsen jakamaan niitä teille! Tarkoituksena on myös opetella lisää bilebiisejä, joten tarjoamamme sen kun vain kasvaa. 🙂 Voimme hyvin ottaa mukaan myös toivebiisejä, mutta tarvitsemme niistä tiedon hyvissä ajoin.

Tällaista tällä kertaa, olipa mukava palata näihin häähumuisiin tunnelmiin!

T. Yksi The Aftershavesin vokalisteista

P.S. Tämä on 50. postaukseni! Ajatella!

Follow my blog with Bloglovin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s