Kampaus- ja meikkitiimin etsinnän anatomia

Törmäsin hiljattain vaikeudellaan yllättäneeseen tehtävään: kampaajan ja meikkaajan etsintään. Tästähän uhkaa kehkeytyä samanlainen saaga kuin juhlapaikan etsinnästä (lisää täällä, täällä, täällä, täällä ja täällä)! Yhdistäviä tekijöitä ovat ainakin saatavilla olevien kuvien huono laatu ja nettisivuilta puuttuvat tiedonmuruset (voiko tulla juhlapaikalle?). Lisäksi Suomenlinnan ja muiden suosittujen juhlapaikkojen tavoin ovat joidenkin kampaajien ja meikkaajien kalenterit jo täynnä. Stressiä pukkaa!

beauty-salon-billboard-business-2528695
I’m trying! Kuva Pexelsistä, kuvaajana Mati.

Mutta pitemmittä puheitta, tässä yhden – kohta kynsiään pureskelevan – morsiamen kampaajan ja meikkaajan etsinnän tähänastiset vaiheet.

 1. Aikatauluta kampaajan ja meikkaajan etsintä syyskuulle (häät seuraavan vuoden heinäkuussa loppukuusta) olettaen, että olet ajoissa. Vinkki kaikille muille: en ollut ajoissa.
 2. Ilahdu siitä, että äitisi pohdiskelee, että voisi tarjota hääseurueelle kampaukset.
 3. Ota yhteyttä Instagramista bongattuun kiinnostavaan ja superosaavalta vaikuttavaan kampaajaan. Jopa ilman mahdollisia matkakuluja tajuat, että hän on ikävä kyllä budjetin ylärajoilla -varsinkin, jos joku muu kuin sinä itse maksaisi laskun. Älä tartu tarjoukseen alustavasta varauksesta, koska ilmassa on vielä liikaa epävarmuutta.
 4. Ota yhteyttä toisesta blogista bongattuun kiinnostavaan kampaajaan. Saa selville, että hän alkaa ottaa varauksia vastaan vasta joulukuussa. Paina tämä mieleen, mutta jatka kuitenkin etsintöjä.
 5. Ota yhteyttä aivan täydelliseltä vaikuttavaan Instagramista bongattuun kampaaja- ja meikkaajatiimiin, joiden hinta vaikuttaa budjettiin nähden sopivalta. Kuule heidän olevan juhlapäivänänne varattuja. Tajua, että etsintöjä on syytä tehostaa.
 6. Unohda tunnetuimmat vaihtoehdot ja aloita systemaattiset tutkimukset. Käy läpi kotiseudun vaihtoehtoja.
 7. Turhaudu lukuisiin vastaan tulleisiin suttuisiin kuviin, jotka eivät kerro mitään palveluntarjoajan taidoista. (Tätä jaksan ihmetellä! Älypuhelimella saa nykyään äärettömän hyviä kuvia, ja Instagramin kautta mahdollisten asiakkaiden olisi helppo löytää mieleinen vaihtoehto. Harmillista!)
 8. Löydä kuvien perusteella lupaava kampaamo ja meikkaaja aivan kotikulmilta. Ota yhteyttä ja saa tietää, että päivä on kyllä vapaana, mutta he eivät vielä tiedä lomiensa ajankohtaa. Paina myös tämä mieleen, mutta riskin kaihtajana jatka etsintöjä.
 9. Pohdi, onkohan ensimmäiseksi kontaktoitu kampaaja vielä vapaana ja mahtaakohan hän olla turhautunut siihen, ettei sinusta ole kuulunut mitään.
 10. Jatka googlaamista ja toivo tarinalle onnellista loppua!

 

Ehkä ensi postauksessa asia on kääntynyt parempaan suuntaan! Kukaties olen jo löytänyt tiimimme – minun pitäisi vain malttaa mieleni hetken aikaa…

Vaikeinta taitaa olla saada selville, olenko etuajassa vai auttamattomasti myöhässä. En siis osaa päättää, pitäisikö minun nyt panostaa tähän sata lasissa vai ottaa suosiolla pari kuukautta rennosti, minkä vuoksi asia kaihertaa koko ajan jossain mieleni sopukoissa. Varsinainen ensimmäisen maailman ongelma! 😀

Onko siellä ruudun toisella puolella kohtalotovereita? 🙂

Tai osaisiko joku vinkata kampaajalla ja meikkaajalla varustettua salonkia akselilla Länsi-HKI, Länsi-Vantaa, Espoo tai Kirkkonummi? Kampausta ja mahdollisesti myös meikkiä vailla olisi näillä näkymin minun lisäksi äitini, kaasoni, todennäköisesti kolme siskoani ja ehkä anoppini eli tehtävää riittää 😀

 

T. K

4 vastausta artikkeliin “Kampaus- ja meikkitiimin etsinnän anatomia

 1. Tämä teksti herätti minutkin taas miettimään kampaus- ja meikkiasiaa, se kun oli päässyt unohtumaan pariksi kuukaudeksi! Pelkäsin itsekin, että olisin myöhässä, mutta sain kuin sainkin varattua tekijän, josta minulla on aiempaa hyvää kokemusta (Irina Arvokas). Toivottavasti sinäkin löydät meikkaajan ja kampaajan pian, jotta ei tarvitse enää murehtia. Tuollaisella määrällä voi kyllä olla hyvä löytää toinenkin tekijä, jotta ei tarvitse herätä ihan kohtuuttoman aikaisin. Ehkä tuo mainitsemasi salonki olisikin hyvä ratkaisu, niissä olisi varmaan useampi tekijä saatavilla samaan aikaan 🙂

  Tykkää

 2. Voin ehdottomasti suositella GMC-studion Minnaa meikkaajaksi ja Noora Toiviaista (by.NooraT) kampaajaksi, jos heihin et vielä ole tutustunut. Minnan kautta löytyy kyllä muitakin kampaajia.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s