Hääsuunnittelun monet apurit

*Kirjoitus on tehty yhteistyössä Love me do -häätapahtuman, Häät Median ja Hääideasivusto amoriini.comin järjestämään hääblogipäivään liittyen.*

Hei kaikki!

Kirjoitin ihka ensimmäisessä postauksessani lähes vuosi sitten, miten olen jo pitkään fanittanut hääblogeja. Ja nimenomaan hääblogeja, en esimerkiksi television hääohjelmia. Samaan tapaan en ole kovinkaan systemaattisesti lukenut Häät-lehteä (epäilemättä rento tapa hakea inspiraatiota!) tai käyttänyt häämedioita hääsuunnittelun apuna – pikemminkin olen ajoittain törmännyt sekalaisiin artikkeleihin googlauksen yhteydessä.

Siksi otinkin innolla vastaan syyn perehtyä eri medioihin hieman tarkemmin ennen Love me do -häätapahtuman, Häät Median ja amoriini.comin järjestämää hääblogitapahtumaa. Hääsuunnittelumme on tällä hetkellä vaiheessa jossa olen erityisen kiinnostunut oppimaan lisää päivän aikataulun suunnittelusta, kaasoilusta ja fiksusta työnjaosta. Toivottavasti jotain näihin liittyvää tulee vastaan käydessäni läpi eri häämedioita!

bouquet-card-celebration-545042
Kuva Pexelsistä, kuvaajana Burst

Amoriini.com

Klikatessani Amoriini.comiin ajattelin ensin, että miten kummassa en ole päätynyt pyörimään sinne aiemmin. Luettavaa näköjään riittäisi, ja hääblogeissa – niin ihania kuin ne ovatkin – on usein melko hidas päivitystahti ja malttamatomana lukijana en meinaa saada aiheesta kyllikseni 😀 Monia kiinnostavia kirjoituksia tuli vastaan, ja lähipäivinä tulen varmasti lukemaan esimerkiksi miesten juhlapuvuista, hääjuridiikasta ja polttareiden suunnittelusta.

Luettavan lisäksi sivusto tarjoaa juhlaneuvontaa ja lukuisia palveluntarjoajia sisältävän häähakemiston. Häähakemiston puolella uteliaisuuteni herätti erityisesti kauneuspalvelut, mutta osasto on ilmeisesti vielä työn alla. Juhlatilaosio taas on varmasti monelle hääsuunnittelun alkuvaiheissa olevalle suureksi avuksi! Osiosta näkee yhdellä silmäyksellä tilaan mahtuvan vierasmäärän sekä sen, saako paikkaan tuoda omia juomia  tai ruokia. Tämä olisi säästänyt ainakin minulta aivan älyttömän paljon aikaa! Kannattaakin käydä kääntymässä sivustolla, jos palveluntarjoajien nopea vertailu on tarpeen.

 

Häät.fi & Hääpolku

Myös Häät.fi sisältää paljon luettavaa laidasta laitaan – oikeastaan niinkin paljon, että on vaikea päättää, mistä aloittaa! Muistan joskus kartoittaneeni Suomen morsiuspukutarjontaa Hääpukukoneen avulla. Näkisin sen olevan erityisen hyödyllinen alkuvaiheen tutkimuksissa, sillä eurosymboleiden avulla hahmottaa nopeasti, missä hintaluokassa erityyppiset puvut liikkuvat. Olen aiemmilla visiiteillä missannut täysin kätevät filtterit, joilla voi etsiskellä esimerkiksi tietyn mallista tai tietyn hintaluokan pukua.

Samaan tapaan toimii myös Sormuskone. Itselläni ei ole vielä varmuutta siitä, hankinko vihkisormuksen. Jos hankin, tulee tästä koneesta olemaan paljon hyötyä! Kihlani on nimittäin titaania, ja pehmeämmät metallit voivat kärsiä sen vieressä (tai niin ainakin muistelen). Täppäsin filtteriksi ”muut metallit” ja sain heti näkyviin muutaman potentiaalisen kultasepän.

Myös Hääpalvelut-sivu tarjoaa filtteröintimahdollisuuksia. Syötin kenttiin testimielessä itselleni ajankohtaiset kauneuspalvelut ja Helsingin alueen, ja sain eteeni huikean pitkän listan eri vaihtoehtoja! Jes, tähän pitää palata!

Tässä kohtaa teitä ei yllättäne, että myös Hääpolku oli minulle uusi tuttavuus 😀 Jaksan hyvin harvoin rekisteröityä yhtään mihinkään -ehkä se on syynä siihen, että olen jättänyt tämän mahdollisuuden aiemmin käyttämättä. Rekisteröitymisen yhteydessä pitää vastata aika moneen häihin liittyvään kysymykseen, mikä vaatii muutaman minuutin.

Hääpolkuun kannattaa tutustua heti hääsuunnittelun alkuvaiheissa, jotta sen kaikkia ominaisuuksia pääsee hyödyntämään. Erilaisia hääsuunnittelun osa-alueita on mahdollista käydä läpi häätiimiin liittyvistä pohdinnoista hääviineihin, joten Hääpolun avulla saa kätevästi varmistettua, ettei mitään pääse unohtumaan. Hääpolku yltää myös häiden jälkeisiin hoidettaviin asioihin.

 

***

Jos nettiä tulee selailtua liiankin kanssa, voi hääinspiraatiota lähteä etsimään myös pian lähestyviltä Love me do -messuilta.  Häihin liittyvää inspiraatiota ja luettavaa näyttääkin olevan tarjolla yllin kyllin! Syksyn pimeät illat, welcome! ❤

 

T. K

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s