Häämatkahaaveita

Häämatka paratiisisaarella? Häämatka Euroopassa? Häämatka Suomessa? Tai ehkä risteillen Karibialla?

Vaihtoehtoja on lukuisia, mutta syystä tai toisesta emme ole juuri niitä tutkineet. Jotenkin työn, harrastusten ja hääsuunnittelun lomassa häämatka on ollut aihe, jonka suunnittelu siintää vasta jossain tulevaisuudessa.

Häämatkan ajatellaan monesti olevan se elämän hulppein ja mieleenpainuvin reissu. Pohdinkin nyt, että pitäisikö meidän hieman aktiivisemmin kartoittaa vaihtoehtoja, jotta varmistaisimme itsellemme huikean elämyksen. Jostain syystä tuntuu, että näin kuuluisi toimia, mutta ei vain jotenkin innosta 😀

Saattaa siis hyvin olla, että pitäydymme alkuperäisessä visiossamme, joka alkoi muotoutua lomamatkallamme Ischiassa. Siellä olimme yhdessä kohteessa viikon ja havaitsimme, että viikko voi olla liian pitkä aika ihan vain lomailla. Näin heräsi idea kaksiosaisesta matkasta, joka voisi sisältää sekä löhöilyä, aktiviteetteja että kaupunkielämää.

Ensimmäisenä mieleen juolahtanut suunnitelmaan sopiva maa oli Portugali, emmekä sen jälkeen ole juuri pohtineet muita vaihtoehtoja. Portugali mahdollistaisi sekä rantaloman surffimahdollisuuksineen että kiinnostavat kaupunkikohteet. Tai ehkä reissu voisi alkaa Madeiralta tai Azoreilta? Hmm!

architecture-buildings-city-1559908.jpg
Photo by Lisa Fotios from Pexels

Portugali on sikälikin hyvä vaihtoehto, että se ei ole meille liian tuttu. Vaikka olenkin reissannut Eurooppaa ristiinrastiin, Portugalissa olen käynyt vain kerran lapsena perhelomalla ja sulhanen ei ole käynyt siellä kertaakaan. Eurooppaa taas suosimme siksi, että haluamme minimoida matkustamiseen kuluvat tunnit.

Vaikka Portugali tuntuu ykköskohteeltamme, en kuitenkaan pidä mahdottomana, että joku hotelli Santorinilta hurmaisi meidät ja päätyisimme sittenkin Kreikkaan. Mitään ei ole vielä lyöty lukkoon!

Syy siihen, että emme kiirehdi asian kanssa, piilee häämatkamme ajoituksessa. Emme nimittäin taida lähteä reissuun heti häiden jälkeen, sillä meillä on paljon säästettävää itse juhlaa varten. Matka taas on jotain, mihin haluaisimme panostaa. Jos lähtisimme matkaan heti häiden jälkeen, pitäisi reissu varata häitä ennen, eikä näihin kahteen kohteeseen säästäminen yhtä aikaa tunnu mielekkäältä. Vaikka todennäköisesti pyydämmekin lahjaksi avustusta häämatkakassaamme, emme mitenkään uskalla laskea matkan rahoitusta sen varaan ja luottaa, että lasku hoituisi sillä. Hurr. ”Häämatkamme” tuleekin todennäköisesti olemaan reissu, jossa juhlistamme ensimmäistä vuosipäiväämme avioparina.

Pieni irtiotto häiden jälkeen olisi kuitenkin tervetullut! Se tapahtunee jonkinlaisen pidennetyn viikonlopun ja kaupunkiloman muodossa. Itselleni kelpaisi hyvin vaikka reissu Tampereelle (en tunne kaupunkia kovin hyvin, mutta siellä on jotenkin hyvät vibat)! Sulhanen ei tästä oikein innostunut, ja todennäköisemmin kohteena tulee olemaan Berliini tai Pariisi. Koetan kovasti lobata Riikan puolesta, sillä käsittääkseni kaupungissa on erinomainen ravintolatarjonta mutta hyvinkin kohtuullinen hintataso. Eräs työkaverini kävi hiljattain Riikassa (vai Riiassa?) polttareissa ja kehui vanhan kaupungin olevan isompi kuin Tallinnassa.

Oli kohteemme mikä hyvänsä, tulemme varmasti valitsemaan meille tavanomaista tasokkaamman hotellin. Ehkä niitä etsiessä alkaa matkakuumekin pikkuhiljaa nostaa päätään! 🙂

Oletko sinä lähdössä isommin reissuun vasta jonkin ajan kuluttua häistä? Miltä useamman kohteen yhdistelmä kuulostaa? 🙂

Viimeisistä syysauringon säteistä nauttien,

K

2 vastausta artikkeliin “Häämatkahaaveita

  1. Oi vitsi, Portugali kuulostaa ihan mahtavalta idealta ja tuollainen useamman kohteen yhdistelmä olisi siellä varmasti tosi toimiva ratkaisu. Itse olen ollut kerran Lissabonissa ja ihastuin kyseiseen kaupunkiin niin kovin, että haikailen tasaisin väliajoin takaisin. Kaupunkikohteeksi voin siis ehdottomasti suositella Lissabonia ja jos sinne päädytte niin lyhyen junamatkan päässä sijaitsevan Sintran palatsia ja muureja ei kannata missata!:)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s