Vihkijän varaaminen maistaraatista

Vihkijän varaaminen Uudenmaan maistraatista hoidettu! Tässä pieni kirjoitus aiheesta. Pieni siksi, että homma hoitui varsin näppärästi enkä edes minä saa tästä aiheesta kilometripostausta aikaiseksi.

Jokunen viikko sitten selasin maistraatin yhteystietosivuja, josta bongasin tämän sähköpostiosoitteen: viikonloppuvihkiminen.uusimaa(at)maistraatti.fi. Laitoin heille heti kyselyä, josko varauksen voisi jo tehdä, ja sain vastauksena lomakkeen, jonka punaiset kentät tuli täyttää. Hieman pohdintaa synnytti kohta ”juhlapaikan yhteyshenkilö”, mutta emme jääneet siihen jumittamaan vaan laitoimme kohtaan muistaakseni juhlapaikkanamme toimivan hotellin johtajan ja ravintolapäällikön yhteystiedot.

Lomakkeen lähettämisen jälkeen taisi kulua yksi arkipäivä (eli ei juuri mitään) ennen kuin saimme vastauksen. Siinä kerrottiin, että saimme vihkijän toivomaamme kellonaikaan eli klo 15. Vihkijä selviää kesän alussa, ja hän ottaa meihin yhteyttä ennen hääpäivää.

Kuluja siivilivihkimisestä meille tulee luultavasti vajaa kolmesataa euroa, sillä virka-ajan ulkopuolella vihkiminen maksaa 250 €, minkä lisäksi meidän tulee maksaa matkakulut. Vihkimisen yhteydessä tulee myös todistaa oma henkilöllisyys, joten pitää muistaa napata passi mukaan. Ja luonnollisesti myös avioliiton esteiden tutkinta tulee hoitaa.

Nyt kun vihkijä on varattu, olemme vissiin ihan oikeasti menossa naimisiin! Olipa mukavaa, että tämä hoitui lopulta näinkin helposti. 🙂

 

T. K

 

 

 

4 vastausta artikkeliin “Vihkijän varaaminen maistaraatista

  1. Mekin varattiin vihkijä joitain kuukausia sitten, mikä tosiaan oli paljon helpompaa kuin luulin! Mä taisin kyllä laittaa ihan itseni siihen juhlapaikan yhteyshenkilöksi, en sitten tiedä menikö väärin 🤔 Ei sieltä kyllä mitään noottiakaan tullut. Ehkä se on vain muodollisuus 😃

    Tykkää

  2. Onpa kiva, että homma oli mutkaton hoitaa! Meillä se on vielä edessä, sillä Varsinais-Suomessa varauksen voi tehdä vasta muutamaa kuukautta ennen – turhauttavaa! Tällaisen vahvasti muihin aikatauluihin vaikuttavan asian kun haluaisi jo varmistuvan.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s