Hääkutsuja työstämässä

…vaikkakin otsikko hämää: todellisuudessa välttelen kutsujen työstämistä ja mieluummin kertoilen täällä blogissa, mitä niille kuuluu. Mutta hei, ties vaikka kesken kirjoittamisen innostus iskee ja tartun toimeen! Kerron, jos näin pääsee käymään.

Visio meidän kutsuista tarkentui jo viime keväänä. Sekä minä että sulhanen ihastuimme yksinkertaiseen valkoiseen logoon (?), jossa oli keskellä kirjain, lyhyt teksti ympyrän kehällä ja kukka jatkamassa kehää. Päätimme tavoitella samaa, ja kesällä testailin ensimmäistä kertaa, millaiseksi idea voisi meidän kohdallamme muuntua.

Pitkään aikaan en edes ajatellut kutsuja, mutta koska häämme osuvat keskelle kukkeinta kesäloma-aikaa, olemme päättäneet lähettää ne heti alkuvuodesta. Painatamme kutsut neliön muotoiselle kartongille ja lisäinfoja varten teemme nettisivut Tahtoo-palvelun avustuksella. Näin pystymme helposti pitämään kutsut simppelinä ja netissä laverrella asioista paljonkin ja useammalla kielellä, mikäli haluamme.

Marraskuussa kutsut nytkähtivät taas aavistuksen verran eteenpäin, kun latasin koneelleni ilmaisen GIMP-kuvankäsittelyohjelman. Olen aikoinani käyttänyt kuvankäsittelyohjelmia paljonkin, mutta tästä on tovi ja ehdin kyllä menettää hermoni useaan kertaan, ennen kuin homma alkoi sujua. Sain marraskuussa ihan kelvollisen version GIMP:iä ja PowerPointia käyttäen aikaisiksi, mutta tiesin kokoajan, että homma vaatisi vielä hiomista. Alla yksi marraskuun versiosta.

etupuoli_v2 kopio_blur

Mikäli tekninen toteutus kiinnostaa, niin pääsin tähän lopputulokseen näiden vaiheiden kautta:

 1. Latasin netistä (pääasiassa Shutterstockista) kuvia piirretyistä kukista. Käytin muistaakseni hakusanoja ”drawn flowers” ja ”flower illustration”.
 2. Muutin kukat png-muotoon kuvankäsittelyohjelmalla eli poistin niistä valkoisen taustan. Kukat olivat aluksi mustia, mutta kuvankäsittelyohjelmilla voi kätevästi valita kaikki samaa väriä olevat alueet ja muuttaa ne mieleiseksi väriksi. Poistin kukista myös varret ja muut meille turhat elementit.
 3. PowerPointissa etsimme sulhasen kanssa kivoja fontteja ja asettelin kirjaimia ympyrän kehälle. Tuhrasin tähän pienen tovin ennen kuin sulhanen ystävällisesti kertoi, että kirjaimet saa kaartumaan myös automaattisesti… Jepjep.
 4. PowerPointissa voi tallentaa muotoja myös kuviksi, joten siirsin kirjainkehikon GIMP:iin, leikkasin kukat omiksi layereikseen (tasoiksi?) ja aloin asetella niitä mieleiseeni kuvioon.
 5. ”Helppo homma”, totesin ja päätin hioa täydellisen version joskus tulevaisuudessa.

Nyt on joskus tulevaisuudessa, ja olemme käytännössä yhä samassa vaiheessa. Tässä kätevässä toteutuksessa on nimittäin yksi mutta: jostain syystä kirjaimet eivät asetu ympyrän kehällä täydellisesti. Argh. Sen huomaa, kun piirtää kuvaan ympyrän ja näkee, miten osa leijailee muita korkeammalla. Lisäksi aloimme tässä eräänä iltana pohtia, että onko juhlapaikka todella niin olennainen info, että haluamme nostaa sen esiin kutsun etupuolelle. Siksi tein koemielessä myös tällaisen version:

kutsu-etupuoli-kaksi-kukkakuviota.png

Nyt tehtävänä olisi siis uusien visioiden testailua tai vanhan hiomista. Jos jaksan, tehtailen tänään:

 • version, jossa on kukkia koko ympyrän kehä + päivämäärä
 • version, jossa on pelkkiä kukkia
 • aiemman idean mukaisen version, jossa asettelen tottelemattomat merkit paikoilleen manuaalisesti. Argh.

Saapa nähdä, mihin päädymme! Miltä nämä erilaiset versiot kuulostavat? Näyttääkö joku tässä jo esitellyistä erityisen hyvältä?

 

Työniloa kaikille kutsujen kanssa pakertaville ja huomenna sorvin ääreen palaaville!

T. K

 

P.S. Vuoden Hääblogi -äänestys on käynnissä!

 

4 vastausta artikkeliin “Hääkutsuja työstämässä

 1. Hei, kiitos tästä postauksesta! Mulla on itselläkin ajatuksissa väsäillä kutsuja itse ja mahdollisesti jonkinlaista häämonogrammia tai -logoa, joten kaikki vinkit luen mielelläni! 🙂 Meilläkin on heinäkuussa häät, joten pitää itsekin laittaa jo vähän vipinää kinttuihin.

  Tykkää

  1. Kiva, jos oli avuksi! 🙂 Juu samaa vipinää kaivattaisiin myös täällä, mutta ehkä se tästä! Tarkoitus olisi iskeä tämä kehys myös häänettisivun banneriin, joten vaivannäöstä pitäisi olla muutakin hyötyä. Kerro, jos keksit jotain muita hyviä käyttökohteita! 🙂

   Tykkää

 2. Toi toka näyttää älyttömän kivalta. 🙂 Itsekin tossa hetki sitten pähkäilin saman asian kanssa ja kyllä niitä koeversioita tuli useampi tehtyä ennen kuin lopullinen valmistui 😀

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s