Tehtävälista, häihin aikaa — who knows

Huhhuh, kylläpä asiat tapahtuvat nyt vauhdilla. Sanattomaksi vetää. Samaan aikaan hämmästelen sitä, miten nopeasti tähän erikoiseen arkeen ja jatkuvasti eskaloituviin uutisiin on jo ehtinyt tottua. Herään, selaan uutiset, teen töitä. Syön, ulkoilen, selaan uutiset, nukun.

stayhome
Kuva: blogin luova johtaja eli meitsi

Edellisen postaukseni ja tämän hetken välissä olen monen muun tavoin päätynyt yt-neuvottelujen piiriin, ja hyvin suurella varmuudella luvassa on lomautus. Sen pituus ja vaikutukset talouteemme ja hääbudjettiimme selvinnevät lähitulevaisuudessa. Lomautus ei kuitenkaan huolestuta minua läheskään yhtä paljon kuin poikkeusolojen kesto ja kaikki muu epävarmuus, mitä tässä ajassa on. Olen äärimmäisen huolissani, mikäli eripura suomalaisten keskuudessa lisääntyy ja solidaarisuus ja yhteen hiileen puhaltamisen tärkeys unohtuvat.

Mutta ei minun tästä pitänyt kirjoittaa! Hups, onpa vaikea hillitä itseäni. Normaalisti nyt olisi aika katsastaa tehtävälista, sillä häihimme olisi piakkoin neljä kuukautta. Sen sijaan ajattelin listata, mitä kaikkea meidän on mahdollista tehdä, vaikka hääjuhliemme päivämäärä siirtyisikin — jos siis energiaa ja innostusta häiden edistämiseen jostain ilmaantuu. Mutta tässä siis, mitä voisimme tehdä:

  • kertoa kaikille kutsun saaneille, että tarkkailevat häänettisivujamme. Siellä kerromme, mikäli siirrämme juhlia.
  • lähettää loput kutsut. Monelle oli tarkoitus antaa kutsu käteen, mutta näyttää siltä, että joudumme luopumaan tästä ja luottamaan postin palveluihin. Kutsujen kylkeen liitämme lapun, jossa kerromme, että tarkkailemme tilannetta ja että tiedotamme siirrosta häänettisivuillamme. (Kiireen tuntu kutsujen lähettämisen suhteen on kyllä laantunut: ihmiset tuskin varailevat lomamatkoja ja festarilippuja entiseen tahtiin.)
  • tehdä taustamuusiikkilista Spotifyihin
  • tehdä avioehto
  • ottaa yhteyttä kuvaajaan, kampaajaan ja meikkaajaan ja selvittää, voisivatko he olla käytettävissämme jonain toisena ajankohtana (mitä pidän todennäköisenä)
  • ottaa yhteyttä juhlapaikkaan ja selvittää heidän kantansa siirtämiseen. Peruuttaminen on mahdollista ilman muita kuluja kuin varausmaksun menetystä 60 vuorokautta ennen häitä eli toukokuun lopussa.
  • kysellä alustavasti muusikkotutuilta, luonnistuisiko bändimme miksaaminen
  • koota listaa random-kysymyksistä. Bongasin idean Rean blogista, ja heti tuumasimme sulhon kanssa, että tämä meille! Tarkoitus on siis laittaa sekalaisia kysymyksiä sisältäviä lappusia lasipurkkeihin pöytiin ja näin auttaa keskusteluja löytämään uusiin sfääreihin.

Palataan muihin tehtäviin asioihin sitten, kun tilanne on vakiintunut tai päätöksiä on tehty suuntaan taikka toiseen.

Koetan ajatella niin, että sitten kun häät vihdoin pidetään, tulee yhdessäolo merkitsemään entistäkin enemmän. Tsemppiä kaikille! ❤

T. K

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s