Hääbändi: mistä ja miten?

Mistä löytää hääbändi? Miten varata hääbändi? Ehkä nyt olisi hyvä hetki vähän informatiivisemmalle postaukselle! Olen itse mukana hääkeikkaa tekevässä bändissä (aiheesta lisää esimerkiksi täällä ja täällä), ja sen myötä olen pohtinut, missä markkinoida yhtyettämme ja millaisiin tarjouspyyntöihin on helppo vastata.

 

IMG_5612
Kuva: Rich River Photography

Jotta teidän ei tarvitse luottaa pelkästään minun sanaani, on postauksessa linkkilista hääbändeihin liittyviin sisältöihin. Jos niihin perehtymiseen ei liikene aikaa, tässä tiivistys asioista, jotka kannattaa laittaa tarjouspyyntöön:

  • juhlapäivä ja juhlapaikka
  • erityistoiveet soitettavan musiikin suhteen
  • erityistoiveet kaluston suhteen: halutaanko bändin äänentoistoa käyttää muuhunkin?
  • milloin juhlapaikalle pääsee roudaamaan
  • onko bändille omaa takahuonetta
  • onko bändin mahdollista saada jotain syötävää

Bändit maksavat (ei DJ:t, trubaduurit tai pienet akustiset kokoonpanot) usein 1200-2000 euroa. Veikkaisin 1500 euroa melko tyypilliseksi palkkioksi. Kannattaa tiedostaa hinnan pitävän sisällään arvokasta teknologiaa, työtunteja myöhäisillassa sekä mahdollisesti kilometrikorvaukset (nämä tosin eivät välttämättä sisälly hintaan vaan voivat tulla sen päälle). Hinta pitää sisällään myös roppakaupalla ammattitaitoa, jota on hiottu usein jo aivan naperosta asti. Lisäksi jos bändi roudaa ennen hääjuhlaa, on päivän pituus helposti yli 10 tuntia ja bändiläiset pääsevät päivän päätteeksi nukkumaan vasta keskellä yötä.

Itse soisin, että mikäli hääparilla on bändin hinnalle jokin kipuraja, myös se sanottaisiin tarjouspyynnön yhteydessä. Tällöin säästetään kaikkien aikaa, sillä bändi voi heti kuitata ilman pitkää viestiketjua, onko heillä mahdollista lähteä liikenteeseen toivotulla hinnalla.

Ennen kuin lähetellään tarjouspyyntöjä, pitää toki löytää yhtyeet, joita lähestyä. Hyviä alustoja etsinnän aloittamiselle ovat esimerkiksi Facebookin Bändit häihin -ryhmä sekä Instagramin selailu hashtageja #hääbändi, #coverbändi tai #bilebändi käyttäen. On ehdottomasti plussaa ja osoitus panostamisesta, jos bändin nettisivuilla on biisilista ja videoita. Mahdollisuuksien mukaan bändi kannattaa käydä katsastamassa myös livenä!

Alla vielä lisää luettavaa hääbändeihin liittyen. Kannattaa pyöriä sivuilla hetki, sillä muutamissa niistä on kattavia yhtyelistauksia, joista löytää potentiaalinen bändi omiin häihin.

Jäikö jokin mietityttämään bändeihin liittyen? Kysy ihmeessä lisää!

Toivottavasti tästä oli apua! Loppuun vielä mainosmaininta minun bändini The Aftershavesin kotisivuista, käykää ihmeessä kurkkaamassa! Tiedän hyvin, että meillä ei ole vielä juurikaan videomateriaalia, mutta palataan asiaan jahka social distancing on ohi 🙂

T. K

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s