Häiden siirtämisen hyvät puolet

Aika psyykata itseä! Mitä hyvää olisi meidän häiden siirtymisessä syyskuulle 2021? (Se on siis juhlapaikan meille tarjoama vaihtoehtoinen juhlapäivä, aiheesta lisää täällä.)

Kyllä se nimittäin kovasti näyttää siltä, että haaveilemiamme häitä ei vielä tänä heinäkuussa juhlita. Häissämme olisi paikalla yli 120 ihmistä, ja hallituksen linjaukset tämän kokoluokan tilaisuuksien suhteen ovat vielä täysin auki. Todennäköisesti tuo väkimäärä ei ole ok.

Varmaa sen sijaan on, että vieraissamme on yhä riskiryhmäläisiä, ja valitettavasti virus ei ole hävinnyt mihinkään. Ehkä pystyisimme etäisyyksistä huolehtien pitää juhlat ulkosalla, mutta hankalaksihan se meidän väkimäärällämme menisi. Haaveissa on esim. bändin tahtiin pomppimista, missä väljä tunnelma ei olisi ihan sitä, mitä olin ajatellut. Kolmas vaikuttava seikka on se, että vaikuttaa epätodennäköiseltä, että ulkomailta tulevat vieraat pääsisivät mukaan.

Tilanteen aikalailla sinetöi sulhasen isän näkemys siitä, että koska hänen hyvin iäkäs äitinsä on riippuvainen hänen avustaan, ei hän voisi sairastumisen pelossa osallistua häihimme. Emme missään vaiheessa juurikaan suunnitelleet vaihtoehtoisia toteutustapoja häillemme (kyllä meille nyt vaan sopii ne isot bileet! 🙂 ), mutta näin keskeisen lähisukulaisen poissaolo olisi vaikuttanut myös mahdollisen pienemmän tilaisuuden tunnelmaan. Sellaista ei siis ole meille luvassa.

Joten on aika syleillä uutta hääpäiväämme syyskuussa 2021! Koska tilanne on kehittynyt niin vähitellen, ei ajatus muutoksesta tullut musertavana yllätyksenä. Pikemminkin olemme vain hitaasti sopeutuneet ajatukseen, kuten kevään blogiteksteistä voi ehkä päätellä. Suunnatonta innostusta uuden juhlapäivän johdosta ei ole ilmassa, mutta ehkä saan sellaista kaivettua esiin pienellä ajatusjumpalla.

 

Hyvää uudessa hääpäivässä on se, että…

… se on niin pitkän ajan päästä, että ehkä rokote on jo saatu kehitettyä!

… ehdimme säästää paaaaljon pidempään. Sulhanen tosin on sitä mieltä, että se ei tarkoita sitä, että hommaan olisi syytä laittaa sen enempää rahaa, kuin mitä olimme aiemmin suunnitelleet. Suunnitelmissamme emme kuitenkaan huomioineet, että budjettiin mahtuva viini ei maistunut aivan yhtä hyvältä kuin kalliimpi viini 😉 Lisäksi suunnitelmissa on tingitty muunmuassa hunnun tai nätin hiuskorun ostamisesta. Videokuvaajaa emme budjettisyistä missään kohtaa edes harkinneet. Ulkopuolelta tilatusta kakusta haaveilimme, mutta mitään laskelmia emme lopulta ehtineet tehdä. TÄMÄ KAIKKI ON NYT MAHDOLLISTA! Siis jos häihin haluaa käyttää vielä noin viisi tonnia enemmän. Jonkun lohdutuspalkinnon aion kyllä tämän yli vuoden ylimääräisen odotuksen vuoksi ehdottomasti hankkia! Todennäköisesti hulppeamman kakun.

… syyskuussa on viileämpi kuin heinäkuussa, ja joukon hajaantuminen pihamaalle on epätodennäköisempää. Ehkä tunnelma pysyy helpommin korkealla? Tiheänä nyt väistämättä vissiin ainakin.

… syyskuussa on pimeämpää, joten todennäköisesti ilta on tunnelmallisempi kuin heinäkuussa olisi ollut. Aika alkaa suunnitella kynttilöitä ja valonauhoja! Syksy on myös muuten kaunista aikaa.

man-and-woman-standing-near-lake-3217514
Kuvaaja Jonathan Borba palvelusta Pexels

… ehdin nauttia häähumusta pidempään. Tämä ei tuota minulle suunnatonta riemua, sillä johan tästä on jo lähes kaksi vuotta tultu nautittua ja mieluummin olisin mennyt jo naimisiin 😀 Mutta ekaa kohtaa kirjoittaessani tajusin, että juhlapaikassamme on ensi vuonna uudet viinit, joten ehkä menemme maistelemaan niitä uudestaan! Pikkuplussa siitä ja muista vastaavista jutuista.

… voin kirjoittaa tätä blogia pidempään. Toki pieni riski postaustahdin hiljenemiselle ja tikusta asian tekemiselle on olemassa. Pahoittelut jo etukäteen!

… uusi hääpäivämme on erään maailmankirjat mullistaneet terrori-iskun vuosipäivä. Meillä tuskin tulee siis olemaan vaikeuksia oman vuosipäivämme muistamisessa. (Mauton vitsi, mutta ikävä kyllä näitä hyviä puolia saa vähän etsimällä etsiä 😀 )

… juhlimme kesällä ”hääpäivämme” jotenkin. More is more! Onpahan peruste kunnon treffi-illalle mieluusti jossain erinomaisessa ravintolassa.

 

Vaikka me joudumme siirtämään häitämme, olen suunnattoman iloinen kaikkien niiden parien puolesta, jotka voivat juhlansa pitää! Tulen nauttimaan kesän parien insta- ja blogipäivityksistä täysin rinnoin, ihana saada iloisia asioita tämän koronamyllytyksen keskelle. 🙂

Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille ja pysykäähän terveinä! ❤ Tästä se hääsuunnittelu taas jatkuu!

T. K

 

P.S. Oho, tämä oli näköjään sadas postaukseni! Sattuipa symboliseen kohtaan, kippistä vaan! Omistettakoon seuraavat sata postausta syyshäiden suunnittelulle ja ennen kaikkea myös toteutukselle.

2 vastausta artikkeliin “Häiden siirtämisen hyvät puolet

  1. Eikö vaan ole ihan vapauttava fiilis, kun saa tuon päätöksen tehtyä! En keksi mitään muuta huonoa häiden siirtämisessä kuin raskautumisasiat, mutta koska en varsinaisesti akuutisti vauvakuumeile, ei sekään just nyt haittaa… 😀 Saadaan ainakin paljon lisää ilmaista aikaa hääkuplassa!!

    Tykkää

    1. Kyllähän tästä aukesi ihan uusi potentiaali! Plus oon enemmän tai vähemmän salaa iloinen teidän häiden siirtymisestä, koska 1) joku muu on samassa tilanteessa ja saan vertaistukea ja 2) sun blogi on niin hauska, että se pidentää mun elinikää 😁 Häävuosi 2021, bring it on! 💃

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s