Toukokuun sekalaiset eli lisää häiden siirtämisestä

Heippa vaan!

Kevät sen kun vain kaunistuu kaunistumistaan, ja samalla etenee toukokuun pääteema eli häiden siirtäminen. Mutta huoli pois, ajatukseni alkavat jo pikkuhiljaa kääntyä muuhunkin kuin vain pakollisiin nyt hoidettaviin asioihin. Olen toiveikas, että pian kynästäni tulee häiden suunnitteluun liittyvää tekstiä – ei pelkästään häiden siirtämiseen liittyvää. Tässä kuitenkin katsaus siihen, mitä olen viime päivien aikana saanut tehtyä.

Tehtävänä on yhä vieraiden systemaattinen infoaminen päivän muuttamisesta. Se on kyllä päivitetty häänettisivuillemme (checked!), mutta oletettavissa on, että kaikki eivät lue niitä suunnattoman intensiivisesti. Kirjoitimme heti sivun alkuun, että häät on siirretty. Jossain kohtaa pitää päättää, milloin haluamme ilmoittautumiset uudelle juhlapäivälle, mutta jääköön se tulevaisuudessa pohdittavaksi.

Olen myös tiedottanut seurueemme kampaajia tilanteesta, ja onnekkaasti uusi päivä sopi myös heille! Soitin myös Josefiinaan, josta ostin pukuni ja jossa se on yhä säilytyksessä. Omistajalle oli onneksi kaikin puolin ok, että pukuni olisi liikkeessä jopa ensi syksyyn asti. En ilmeisesti ollut millään muotoa ensimmäinen, joka häntä lähestyi tällaisella asialla, vaan hän arvasi heti, mistä oli kyse. Sovimme, että käyn jossain kohtaa talvella fiilistelysovituksessa ja rakastumassa mekkooni uudestaan. Kiva saada jotain, mitä odottaa!

Häiden siirtämisen tehtävälista näyttääkin siis juuri nyt tältä:

 • vihkimisen peruminen
 • uuden vihkiajan varaaminen
 • siirtoilmoitus juhlapaikalle
 • hääsivujen päivittäminen
 • vieraiden tiedottaminen muutoksesta
 • kampaajatiimin tiedottaminen
 • meikkaajan tiedottaminen
 • bändin tiedottaminen
 • yhteys morsiusliikkeeseen, jossa pukuni on säilytyksessä ja odottaa korjausompeluja
 • yhteys räätäliliikkeeseen, jossa sulhon puku odottaa lopullista viilausta
 • yhteys valokuvaajaan
 • yhteys huomenlahjakuvaajaan

Uuden vihkiajan varaaminen tulee roikkumaan tällä listalla vielä pitkään. Jostain syystä oletukseni on, että ihan vielä ensi vuoden syyskuun ajankohtien suhteen ei kannata olla liikenteessä. Samalla kun kirjoitan tätä tajuan, että se tosiaan on vain oletus ja asia olisi ehkä syytä tarkistaa. Sulhaselle on selvä hoidettava homma oman pukunsa osalta, ja vieraiden tiedottaminen muutoksesta tulee tapahtumaan kavereille varmasti luontaisesti sitä mukaan, kun heihin tulee oltua yhteydessä. Sukulaisten kontaktoiminen pitänee ottaa vakavammin agendalle ja joku päivä vain systemaattisesti laittaa kaikille viestiä.

img_0023
Tässä satunnaisena kuvituskuvana minulle viime päivinä iloa tuottaneet pionit! Seurailen malttamattomana näiden aukeamista. Tykkään kovasti leikkokukista, mutta raaskin ostaa niitä tosi harvoin. Jotenkin ne ansaitsevat ympärilleen siistin kauniin kodin, jota emme valitettavasti pysty aina tarjoamaan 😀

Mutta se siirtotoimenpiteistä! Ottaessani yhteyttä kampaukseni tekijään sovin, että menen heti nyt viikonloppuna leikkauttamaan pois hääkampausta varten kasvattamani ylipitkän liehuletin hänen luokseen. Olen tästä todella innoissani! Vaikkei mistään koekampauksesta olekaan kyse, on kiva päästä samalla jutustelemaan siitä, millainen toteutus voisi olla sopia minulle ja mekkooni. En myöskään ole vielä osannut tehdä päätöksiä mahdollisen hiuskorun tai hunnun suhteen, joten mukava saada jonkun muun mielipide asiaan.

Lisäksi iloa toukokuuhun toi Häämessut netissä! Siivuutin messut aluksi – lähinnä vain harmittelin, kun some tuntui täyttyvän pelkistä messuista. Jossain kohtaa havahduin katsomaan, mitä ohjelma piti sisällään. Suosittelen tekemään saman, sillä livet on mahdollista katsoa jälkikäteen videolta! Koin, että näin etänä asiantuntijoista ja palveluntarjoajista sai ehkä jopa enemmän irti kuin tavallisilla messuilla. Heillä oli mahdollisuus kertoa aiheista laveasti ja kysymisen kynnys tuntui näin tyypilliselle suomalaiselle ehkä rahtusen matalammalta chatin kautta kuin kasvotusten.

Pidin erityisesti ”feikkikalligrafia”-työpajasta, joka innosti taiteilemaan koko loppuillaksi ja varmasti myös tästä hetkestä eteenpäin. Lisäksi kattaukseen liittyvä lähetys innosti minut ja sulhasen juttelemaan kutsujemme kuvasta, jonka hyvin voisi tuoda kaikenlaisiin paperituotteisiin. Suunnittelu alkakoon! Kyllä se tästä vielä iloksi muuttuu.

 

Ihania kevätpäiviä juuri sinulle!

T. K

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s