Kun korona hillitsee hääsuunnittelua

Omistettaisiinko taas hetki koronasta kirjoittamiselle? Pahuksen pöpö on nimittäin kovasti lannistanut hääsuunnitteluhalujani, mikä väistämättä näkyy myös täällä blogin puolella. En ole viime aikoina uskaltanut haaveilla mistään, vaikka alkusyksystä pieni innostus sai tilaa. Meneeköhän se näin jatkossakin? Huolet unohtuvat hetkeksi, mutta nousevat taas pintaan seuraavassa käänteessä. Pitää pitää sekin mielessä! Ehkä seuraava postaukseni on taas uutta tarmoa täynnä 🙂

Tämänhetkisen pienen lannistuksen syy on HUSin Lasse Lehtosen haastattelu, jossa hän syyskuun lopulla totesi, että rokotetta on odotettava vielä vuosi. Tuo pieni lyhyt juttu jäi kummittelemaan mieleeni. Odotettava vielä vuosi?

Uusi hääpäivämme on ensi vuoden syyskuun alussa eli Lehtosen arvion mukaan ilmeisesti ennen kuin myyntiluvan, kaupallisen saatavuuden ja vielä itse rokottamisen vaatima aika on ehtinyt kulua. Tämä siis ilmeisesti tilanteessa, jossa myyntiluvan hakeminen tapahtuu nyt vuoden vaihteen aikoihin.

Mutta kuka tietää, ehkä asiat sujuvat sutjakkaammin! Pidän ehdottomasti yhä peukkuja pystyssä. Tällä hetkellä tiedän kuitenkin, että häähaaveilun sijaan pikemminkin välttelen innostumista. Olemme sulhasen kanssa lyhyesti puhuneet siitä, miten toimisimme, jos rokotuksia ei ehdittäisi laajasti toteuttaa. Aiheesta ei ole kiva keskustella, mutta sen verran olemme todenneet, että naimisiin mennään. Juhlisimmeko häitä tuossa kohtaa kahden kesken, perhepiirissä vai miten – kuka tietää. Itse kallistun tällä hetkellä melkein siihen, että häämme olisivat tuossa kohtaa minimaalisen pienet. Ehkä vain vanhemmat ja sisarukset mukaan? Myöhemmin voisimme juhlia suuremmalla seurueella vaikka sitten ensimmäistä hääpäiväämme. Toki tässä skenaariossa tulisi mahdollisesti tuplakuluja esimerkiksi kampauksesta ja kuvaajasta… Äh. Ei jaksa miettiä.

Monet ovat juhlineet häitä onnistuneesti koronasta huolimatta. Tässä kohtaa en tiedä, miten toimisimme, jos Suomen koronatilanne olisi lauheampi kuin vaikkapa tänä kesänä. Ehkä häät voisi silloin pitää? Toisaalta lähipiirin riskiryhmät ja ulkomailta tulevat vieraat ovat yhä osa haaveilemamme ison, kaikki rakkaat ihmisemme yhteen kokoavan, hääjuhlan kokonaisuutta.

Juhlapaikkamme ehdottaman uuden hääpäivämme selvitessä olin harmissani siitä, että pitikö juhliemme siirtyä todella noin kauaksi! Tällä hetkellä se ei harmita yhtään. Pikemminkin toivon, että voisivatko ne sittenkin olla vielä vähän myöhemmin… Löytyisiköhän marraskuulta jokin kiva vapaa lauantai?

Mites muut vuoden 2021 parit, miltä tilanne näyttää teidän häidenne näkökulmasta?

Palaillaan, kun hääinnostus antaa taas kuulua itsestään! Eiköhän se vielä 🙂 Pysykää terveinä!

T. K

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s