Häämatkalle Ischiaan?

Buongiorno kaikille pitkästä aikaa!

Tämä lomalainen on viettänyt tovin häämaailman tyystin unohtaen, mutta sitäkin mukavampaa on palata näiden aiheiden pariin 🙂 Tosi moni bloggaaja näyttää menneen tässä välissä naimisiin, onnea kaikille!

On jännittävää, että nyt on heinäkuu! Pian häihimme on enää vuosi, ja onkin hauska päästä lähipäivinä tsekkailemaan, missä kunnossa tehtävälistamme on. Hääpuvun metsästys tulee jatkumaan ja suunnitelmissamme on myös pistäytyminen juhlapaikalla: olemme tähän menessä nähneet sen vain talvisissa tunnelmissa.

Mutta niistä lisää myöhemmin! Tällä kertaa ajattelin kertoa teille, minkälaisissa maisemissa vietin ensimmäisen lomaviikkoni ja pohdiskella, voisiko se sopia jollekulle häämatkakohteeksi.

Vaikka olemmekin sulhasen kanssa olleet yhdessä jo viisi vuotta, emme koskaan ole olleet kunnolla lomamatkalla. Tämä selittyy sillä, että itse olen ollut seurustelumme aikana kaksi kertaa vaihdossa ja sulhanen taas puoli vuotta ekspatriaattina. Näinä aikoina olemme reissailleet silloisilla asuinseuduillamme, mutta emme koskaan olleet lentäneet kohteeseen yhdessä. (Fun fact: tätä ennen olemme nousseet lentokoneella yhdessä, mutta emme laskeutuneet. Minä hyppäsin tandemin ja laskuvarjohyppyä harrastava sulhanen hyppäsi itse.)

Itselläni on meneillään ensimmäinen palkallinen kesäloma. Viime vuosina olen ollut kesätöissä ja ajatus täysin työnhaku- ja graduvapaista viikoista onkin ollut aika muikea! Summa summarum, aika tuntui otolliselta ihan perinteiselle rantalomalle ja kunnon irtiotolle kodin velvollisuuksista. Koska rahaa on kuitenkin tarkoitus säästää häihin ja ensi vuoden häämatkaan, lähdin etsimään suhteellisen edullisia Euroopan kohteita, jotka tarjoaisivat mahdollisuuden niin löhöilyyn kuin aktiivisempiin päiviin.

Pienen hintavertailun jälkeen tajusin pakettilomien tulevan hinnassa yhtä edullisiksi kuin omatoimilomienkin (tämä toki voi vaihdella kohteen ja varausajankohdan mukaan paljonkin). Syötin kaikkien isoimpien matkatoimistojen hakukenttiin toivomani etäisyydet rannalle ja palveluiden ääreen ja siitä alkoi kiinnostavien kohteiden haarukointi. Meille oli tärkeää sen verran viihtyisä hotellialue, että siellä voisi rentoutua kirjaa lukien ja uiden.

Kuten otsikko paljastaa, päädyimme Italiaan Napolinlahden tuliperäiselle Ischia-saarelle. Vaikka saaren pääelinkeino onkin turismi ja se on ihan yleinen matkakohde, en ollut kuullut siitä koskaan aiemmin. Tuliperäisyys tuo saarelle monia mielenkiintoisia piirteitä: maisemaa hallitsee jo pitkään hiljaa ollut lähes 800 metrin korkeuteen kurottava Epomeo-vuori ja lukuisat kukkulat, monien hotellien uima-altaissa on mineraalivettä ja maaperän ravinteikkuuden vuoksi saari on kuulu kukkaloistostaan. Saarella mahdollisuuksia niin patikointiin, kylpylöissä löllöttelyyn kuin rantaelämäänkin.

Näyttökuva 2019-7-12 kello 14.36.58

Matka saarelle kestää lautasta riippuen vajaan tunnin, ja lento Napoliin on noin 3 ja puoli tuntia. Lauttakuvion vuoksi pakettimatka tuntui tässä yhteydessä erityisen helpolta ratkaisulta, sillä Aurinkomatkat kyyditsi meidät lentokentältä oikeaan satamaan ja Ischian päässä lopullisiin hotelleihin, eikä mitään tarvinnut miettiä itse.

Itse pidin Ischialla erityisesti upeista maisemista ja napolilaisesta pitsasta. Myös lämpöä riitti yllin kyllin! Kaikki ruoka oli todella hyvää, joskin hotellin aamupala painottui vahvasti makeisiin kakkuihin. Ihan mukava olla taas terveellisempien vaihtoehtojen äärellä 😀

Huonoja puolia on vaikea sanoittaa, mutta jotenkin ne ovat sidoksissa saaren vahvuuksiin. Saari on tosiaan saari, ja pienet idylliset kylät tulevat aika nopeasti tutuiksi.  Jylhät maisemat tarkoittavat sitä, että kartalla helpon näköinen kahden kilometrin kävely voikin olla helteessä yllättävän rankka ja että näennäisesti lähellä oleviin kohteisiin siirtyminen voi kestää pitkäänkin. Lisäksi saaren liikenne oli italialaiseen tyylin todella kaoottista (oppaan sanoin: ”Se menee, joka uskaltaa.”) ja vaikka bussireitit kattavat koko saaren, eivät aikataulut pidä yhtään paikkansa. Ischian toimivuus matkakohteena riippuu varmasti persoonasta, ja nopeasti kyllästyville ja kärsimättömille se ei välttämättä sovi. Toisaalta Ischian lähistöllä on myös Capri, Procida, Napoli ja Pompeiji, eli jos ajan kuluttaminen lautalla ei haittaa, voi elinpiiriä helposti laajentaa 🙂

Meidän reissuumme kuului pääasiassa kirjojen lukemista, visiitti Ischian isoimpaan kylään Ischia Portoon ja kaksi päivää, jolloin kävimme vähän patikoimassa. Enemmänkin nähtävää olisi ollut, mutta meille tämä oli riittävä tahti 🙂

Summa summarum, suosittelen Ischiaa häämatkakohteeksi, jos

  • tykkäätte turkooseista poukamista
  • tykkäätte pizzasta
  • ette halua lähteä kovin kauas
  • pieni kaoottisuus vain lisää kohteen luonnetta 😀
  • muut turistit eivät haittaa (iso osa saarella lomailevista on italialaisia)
  • ette kaipaa jätti-isoa resortia: saarella ei ole tilaa ja enemmistö hotelleista vaikutti aika pieniltä. Pikaisella googlailulla löysin kaksi vähän isomman ja ylellisemmän näköistä hotellia.

Tällainen oli meidän kokemuksemme, toivottavasti näistä tiedoista on jollekulle hyötyä! Onko joku muu käynyt Ischialla? Mitä tykkäsitte? 🙂

Nyt on sitten suhdetta testattu lomamatkan muodossa, ja hyvin meni! 🙂 Saimme tästä myös hieman ideoita varsinaiselle häämatkalle -ehkäpä siinä voisi olla mukana useampikin kohde…

Näyttökuva 2019-7-12 kello 14.37.19

Näyttökuva 2019-7-12 kello 14.34.01

IMG_1091

 

T. K

P.S. En ole kovin tarkasti tutustunut lentojen päästöjen hyvittämiseen, mutta se onnistuu ainakin Finnairin kautta. 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s