Pöytäkartta ja pöytänumerot: visio testattu!

Niin se hääinnostus alkaa palailla pätkittäin!

Minulla on jo pitkän aikaa ollut takaraivossani visio siitä, miten toteuttaa pöytänumeromme ja sen myötä pöytäkarttamme, enkä ole oikeastaan edes tutkaillut muita vaihtoehtoja, vaikka kiinnostavia mahdollisuuksia olisi varmasti vaikka kuinka. Visiossani on nimittäin melkoisia etuja: nimimaalinen askartelumäärä, edullisuus ja hyvä yhteensopivuus muiden pöytäkoristeidemme kanssa. Vielä kun löysin Pinterestistä kuvia, jotka osoittivat onnistuneen toteutuksen olevan mahdollisia, oli valinta selvä.

En enää muista idean alkuperää (ehkä bloggaukseni alkuaikojen blogeissa puhuttiin paljon kukkien tilaamisesta edullisesti osoitteesta juhlakukat.fi?), mutta olemme jo pitkään suunnitelleet hoitavamme pöytien kukituksen asettelemalla leikkokukkia pulloihin. Mielikuvissani tämä on kivaa luovaa puuhastelua, mutta saa nähdä, millaisen kiireen saamme aikaan häiden aatolle…

Suunnitelma lähti hyvin käyntiin, sillä ollessani bändini kanssa hääkeikalla huomasin hääparin soveltavan samaa suunnitelmaa ja sain morsiamelta heidän pullonsa (täältä näette pullokokoelmani). Se viimeistään sinetöi kukkasuunnitelmamme.

Jossain kohtaa mieleeni juolahti, että pullojahan voisi hyödyntää pöytänumeron kertomiseen. Tästä jatkoajatuksena mieleeni juolahti, että toki pulloja voisi hyödyntää myös pöytäkarttana. Aika helppo ratkaisu! Ei tarvitsisi etsiä uusia ideoita tai yrittää etsiskellä maalaustelineitä tai muuta samankaltaista, mitä hommassa nykyään tunnutaan käytettävän. Yksi yhtenäinen idea sitoisi eri tilat yhteen.

Pöytäkarttapullot voisi asetella juhlapaikkamme aulan baaritiskille. Saliin kävellään noiden baarijakkaroiden ohi, joten paikka tuskin jäisi keneltäkään huomaamatta.

Tämän uuden idean myötä alkuperäinen pullosaaliini kaivannee hieman täydennystä, mutta hei, ainakin meillä on aikaa! Olen keräillyt kiinnostavia vastaan tulleita pulloja tässä pitkin matkaa, ja tällä hetkellä niitä on 65, joista noin 20 on määriteltävissä isoiksi. Lisäksi meillä on paljon olutpulloja, mutta monet niistä on aika naarmuisia.

Jos ajatellaan, että meillä on 120 vierasta ja pullorypäs olisi vaikka aina neljän ihmisen keskellä, tarvitsisimme pulloryppäitä pöytiin 30. Joissain ryppäissä voisi olla 3 pulloa ja joissain kaksi. Kahden pullon ryppäillä saldo olisi jo kassassa, mutta koska kolmen ryppäät oletettavasti näyttävät tosi kivoilta ja pulloja kaivataan tosiaan pöytäkartaksikin, pitänee pullojen haalintaa vielä jatkaa. Ehkä 20-30 lisäpulloa voisi riittää? Näissä laskelmissa ei ole vielä ollenkaan mukana lähisukulaisten nurkista löytyviä pulloja tai juhlapaikkamme Hotelli Lepolammen maljakoita, joten ehkä otan tavoitteeksi 20 lisäpullon löytämisen.

Testasin toteutusta jonkun ihmeellisen tarmonpuuskan vallassa pari viikkoa sitten. Testin tuloksena totesin, että kykyni riittävät kuvion toteuttamiseen. Opin testistä sen, että lapun koko suhteessa pulloon pitää miettiä tarkasti. Ihan hyvä tietää tämä ennen kartongin leikkelyä, joten voin kyllä suositella visioiden pikatestauksia ainakin tämän opin perusteella. Ja kuten kuvasta näkyy, solmu pitää toteuttaa jotenkin nätimmin kuin tässä minun koevedoksessani.

Näen jos sieluni silmin, miten hinkkaan iäisyyden lapun kirjoitusten asettelua ja kaunoani – mikä lienee suunnitelman ainoa varjopuoli. Yritän kuitenkin sanoa itselleni, että tuskinpa kukaan kiinnittää niihin mitenkään erityisen paljon huomiota.

Pohdiskelen yhä, voisiko sinisellä kartongilla tuoda tilaan teemaväriemme mukaisesti lisää sinistä. Ja varmaan voisikin, mutta kesähäihin valkoinen pohja ja sininen teksti tuntui käänteistä vaihtoehtoa raikkaammalta. Iltojen pimetessä sininen kartonki vaikka kultaisella tekstillä alkaa tuntua luontevalta ja ylelliseltä vaihtoehdolta! Mutta toisaalta, valkoinen pohja ja sininen teksti sopii hyvin kutsuihimme ja yhdistää ne juhlaan, joten ehkä annan haaveen sinisestä kartongista painua unholaan.

Olen suorastaan erikoisen tyytyväinen tähän visioon! Uskon kukkapullojen näyttävän romattisilta ja eleganteilta, mutta kuitenkin rennoilta. Sitten vain toivotaan, että käsialani tästä kaunistunee ja että häätiimimme intoutuu kukkien asettelusta yhtä paljon kuin minä 🙂

Tällaisia visioita tällä kertaa!

T. K

Jätä kommentti